VIDEO: Proti proudu. John Wolfhooker se vytasili se svou nejtvrdší peckou

Vydáno: 16.11.2019 18:20 - Jakub Kvizda

Kapela vbrzku orámuje šest let své úspěšné existence vydáním třetí fošny a svým fans a všem ostatním z ní mezitím servíruje další ochutnávku. Po progresivní "Break Me Down" je venku i "313", v níž si kluci hudebně neberou servítky.
Že jim jsou jakékoliv škatulky poněkud těsné, dokazuje v Praze usazená parta už od svých počátků. Už několik posledních singlů naznačovalo hudební posun směrem k tvrdší a modernější produkci - "třistatřináctka" naproti tomu nic nenaznačuje a prostě bourá. Spolupráce s Acle Kahneym ze slovutných TesseracT, který pomohl s masteringem, navíc dává tušit, že podobně djentujících věcí bychom se mohli dočkat víc. No uvidíme.


"313" není bezhlavá přehlídka breakdownů a screamingu - Wolfhookeři vědí, kdy pořádně šlápnout na plyn a kdy naopak ubrat a rozvinout melodické linky, jež se výborně prolínají hlavně v neskutečně chytlavém refrénu. Textově jde o dost temnou věc, ovlivněnou nelehkým obdobím v osobním životě, jímž si frontman Martin Čupka před nedávnem procházel. Technicky propracovaný a dosti neurotický videoklip dává dohromady záběry z letošní koncertní sezóny, během níž si kapela střihla i support hvězdám Enter Shikari a Hollywood Undead.


"Bojíš se zítřka stejně jako já?" zpívá Martin Čupka aka Muerte Hooker. Bezpochyby. Ale s novými John Wolfhooker zase o trochu míň.


JOHN WOLFHOOKER - 313 [Official Video]



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení