Deftones vzpomněli na Chi Chenga. Nové album na obzoru

Vydáno: 09.11.2019 10:10 - Jakub Kvizda

Na začátku listopadu vytáhli Deftones naživo eso z rukávu v podobě písně "Smile", jež měla zdobit nikdy nevydané album Eros.
Když před koncem minulé dekády zasáhla americkou formaci tragédie v podobě závažné nehody basáka Chi Chenga, po níž zůstal (až do své smrti v roce 2013) v komatu, zrovna byli uprostřed nahrávání alba, předběžně nazvaného Eros. K jeho dokončení však již nedošlo a materiál jako celek byl nadobro pohřben. "Smile" ovšem studiově vyšla (ale pouze v předprodukční verzi). Stalo se tak v roce 2014, k pětileté vzpomínce od oné nešťastné události. Letos 2. listopadu se kapela rozhodla píseň zahrát live, a to konkrétně na žánrově eklektickém festivalu Dia de los Deftones, jenž si také sama pořádá. Během letošního, teprve druhého ročníku se na pódiu představili ještě kupříkladu drtiči z Gojiry nebo elektrikáři Youth Code. Největší hype však bezpochyby vyvolala právě performance "Smile", která znovu rozvířila otázky ohledně budoucího osudu desky Eros.


Pozornost si vynutil i přímo frontman Chino Moreno, když v rozhovoru pro jednu americkou rozhlasovou stanici uvedl, že nástupce tři roky staré fošny Gore s pořadovým číslem devět bude venku "určitě příští rok". Čtyřletý rozestup, na který si příznivci pravděpodobně již zvykli, by tak měl být dodržen i tentokrát. Bližší info zatím známo není, ale pocitově Moreno cítí návrat k dnes již klasickému White Pony z roku 2000. Můžeme tedy čekat trochu experimentování. Těšíme se!


Deftones - Smile LIVE 11/02/19



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení