Basák Mayhem Necrobutcher: Euronyma jsem chtěl zavraždit já

Vydáno: 20.10.2019 21:55 - Mates Krč

Psal se rok 1993 a Varg Vikernes "při obraně" třiadvaceti bodnými ranami zabil Euronymouse. Po šestadvaceti letech ale událost nabírá nové obrátky. Na Euronymouse si totiž dělal zálusk i Necrobutcher.
"Myslím, že teď už to můžu říct, držel jsem to v sobě roky, " začal Jorn Stubberud alias Necrobutcher, jediný zakládající člen dnešní sestavy Mayhem, v rozhovoru pro Consequence Of Sound.

"Chystal jsem se zabít Euronymouse," pokračoval. Ale když se to stalo a přečetl jsem si o tom v novinách, říkal jsem si 'kurva', musím rychle domů schovat všechny zbraně, drogy a další sračky, protože poldové brzy přijdou ke mně domů a já budu podezřelý číslo jedna."

"To jsem ale nevěděl, že norská policie dávno ví, že Euronymouse chce zabít i Varg. Napíchli si jeho telefon a zjistili, že o vraždě mluvil několik hodin předtím, takže poldové byli připraveni na to, co se stane, takže pravděpodobně přemýšleli tak, že když toho týpka neobviní za vypalování kostelů, půjde se posadit aspoň za vraždu. Takže v jednoduchosti, stalo se přesně toto."

Mayhem, kteří patří k nejkontroverznějším kapelám v historii metalu, nyní zažívají klidnější období své existence. Sestava (kupodivu) sice k nepoznání, ale na koncertech to šlape a ve studiu taky. Poslední kapelní nahrávka Esoteric Warfare se datuje k roku 2014.


Mayhem's Necrobutcher: I was on my way to kill Euronymous myself



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení