Russian Circles v Praze opět rozbalí instrumentální post-metal nejvyšší jakosti

Vydáno: 16.10.2019 11:45 - Tisková zpráva

Na samostatném koncertě se Russian Circles představili v Česku se skvěle hodnocenou deskou Guidance, nyní se po téměř čtyřech letech do Prahy vrací, aby představili neméně pochvalně přijatou novinku Blood Year. Kapela dorazí 2. dubna 2020 do Lucerna Music Baru.
O skromnosti Russian Circles kolují legendy. Rostou přímo úměrně najetým kilometrům kapelní dodávky, zvou si je stále na větší a větší pódia stále větší a větší festivaly, přesto se nedá mluvit o hvězdných manýrech či zapomínání na skalní. Instrumentální postmetalové trio z Chicaga navíc roste každým dalším albem.

Aktuální, sedmá řadová deska Blood Year (2019, Sargent House) vznikala ve spolupráci s již osahanými producenty Stevem Albinim (Nirvana, Neurosis, Pixies) a Kurtem Ballouem (Converge). "Hudbu tvoříme pořád stejně - pošlu klukům stohy riffů a Dave i Brian pak přidávají vlastní vklad, formují písně. Poprvé jsme ale demoverze a podklady do studia hráli všichni pohromadě a bez metronomu, čímž jsme jim dodali více přirozenosti a otevřenosti. Poslední album jsme nahrávali nadvakrát. Rytmiku dělali kluci u Stevea Albiniho ve studiu Electrical Audio, já pak kytary nahrával s Kurtem u něj v Salemu. Tohle bylo oproti minulým nahráváním podstatně jiné," popisuje kytarista Mike Sullivan proces vzniku nové desky Blood Year v rozhovoru pro New Noise Magazine.

První singl "Arluck", pojmenovaný po zesnulém hudebníkovi a příteli kapely, dal spolu s krvavým názvem alba jasně najevo, že Russian Circles se po prosvětleném a nadýchaném Guidance vracejí do temnějších a syrovějších vod, nebojí se ustoupit těžkotonážním riffům na úkor melodických vyhrávek, ani blackmetalovým výpadům. Znáte jinou americkou kapelu, která na počest svým pražským tour managerům a přátelům pojmenovala dvě své skladby Mládek a Vorel?

Speciálním hostem budou tentokrát stonermetaloví Torche, kteří se do Prahy vrací po pěti letech a s novou nahrávkou Admission. Koncert Russian Circles a Torche se uskuteční v rámci oslav deseti let magazínu Full Moon.


Russian Circles "Kohokia" (Official Audio)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení