AUDIO: Rap-rock od klokanů A Broken Silence chystá čtvrtou desku

Vydáno: 10.10.2019 11:25 - Jakub Kvizda

Některým kapelám prostě není přáno. Desetileté působení a tři nabitá full-length alba ukotvily A Broken Silence pouze jako jednu z kapel pro hudební fajnšmekry, kterým není cizí tvorba From Ashes to New nebo Manafest. Teď se skupina prezentuje novou peckou !You Best Believe" a věřte, že je znovu o co stát.
Debutové album All for What, které se datuje do roku 2009, přineslo lákavou, přesto poměrně tradiční směsici melodického alternativního rocku a hip-hopu. Co však kapelu povyšovalo nad rámec jí podobných, bylo výrazné využití piána, které již tak výrazně expresivním písním dodalo nadstavbový emocionální aspekt. A Broken Silence v takto nastaveném směru pokračovali i na dalších albech, a přestože došlo k jemnému změkčení soundu, kvalitativní standard byl vždy bezpečně překonán.

Typické know-how je znatelné i v "You Best Believe", novém tracku, který předjímá na letošní listopad ohlášené vydání čtvrtého počinu. Kapela tentokrát na webu vyzvala své fans k příspěvku při natáčení videoklipu, ten tedy lze očekávat až po vydání desky. V mezidobí se však ještě tak jako tak nejspíše nějaké udičky dočkáme.

Ačkoliv pozitivní reakce z celého světa na sebe v případě tvorby australských muzikantů nikdy nenechají dlouho čekat, kapela koncertně nikdy neopustila rodnou hroudu. Možná je tedy na čase s tím něco udělat - "You Best Believe" sice ambice má, to však není v historii skupiny poprvé. Jedno je však jisté. S A Broken Silence znovu dostaneme poctivou porci kritickými texty podložené muziky, která neurazí žádného příznivce výše zmíněných kapel a žánrů.


A Broken Silence - You Best Believe



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení