Dog Eat Dog míří do Česka na dvoják

Vydáno: 01.10.2019 19:50 - Tisková zpráva

Dog Eat Dog hrají v naší zemi tak často, že jsou zralí na české občanství. První říjnový víkend tu rozbalí hned dva koncerty: 5. října v Praze v MeetFactory a o den později v Brně na Flédě. Za parťáky si vybrali další legendu, finské Waltari.
Dvě zásadní kapely konce minulého století, které tolik promlouvaly do hudebního dění v 90. letech, Dog Eat Dog a Waltari, jedou společné turné. Českou republiku protne dokonce dvakrát - v Praze a Brně.


Američtí Dog Eat Dog letos slaví neuvěřitelných 25 let od vydání přelomového debutu All Boro Kings, který se v roce 1994 stal charakteristickým odrazem své doby. Přerod socialismu, vznik nových hnutí, rozvoj technologií a plácání se dospívajících teenagerů v nabývající dospělosti a svobodě, která vyústila ve vznik pouličního mixu muziky, jež tehdejší mládež bavila. Hardcore, hip hop, rap, ska, funk a saxofon. To vše se přirozeně dostalo do drážek desky, která zůstává aktuální i dnes, a to nejen díky megahitům "No Fronts" nebo "Who's the King".

Společnost jim na turné dělají finové Waltari, kteří ve stejné době tolik uhranuli svými experimenty s šokantním fúzováním i neslučitelných hudební žánrů (disko, metal, pop, folklór, opera) a lehkostí, s jakou veškerá hudební dogmata bořili. Kapela dodnes s každou další nahrávkou neustále přesvědčuje o kvalitách, originalitě i dostatku nápadů a kuráži tvořit po svém. 

V roli předkapely se v Praze i Brně můžete těšit na švýcarské Slimboy. Vstupenky jsou stále k dispozici na webu pořadatele a v sítích Ticketportal a Ticketmaster.


Dog Eat Dog - Who's the King
 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení