Do brněnského Kabinetu Múz zavítá až z Chille hypnotický groove Föllakzoid

Vydáno: 22.09.2019 08:05 - Tisková zpráva

Hypnotický groove - žádná dvě slova nevystihují chilskou kapelu Föllakzoid lépe. Skupina ze Santiaga si jako "trance experience" získala věhlas hned stejnojmennou první deskou. 24. září se ukážou v brněnském Kaninetu Múz.
Pod křídly Sacred Bones pak Föllakzoid vyšly další dvě velmi úspěšná alba a v srpnu 2019 se objevilo další, nazvané I. Hřejivý pulsující minimalismus Föllakzoid je mixem krautrocku NEU, rozmlžené latinské psychedelie a přístupu ke struktuře a kompozici, který najdeme hlavně v taneční elektronické hudbě. K té se Föllakzoid koneckonců čím dál tím víc přibližují a jejich koncerty připomínají ayahuascový rave, během kterého se smazávají hranice mezi kapelou, publikem, prostorem klubu a vaší myslí.

Společně s Föllakzoid dorazí polští Lonker See, kteří vznikli původně jako ambientní projekt Joanny Kucharské a Bartosze Borowskiho a postupně přerostli v celou kapelu s dvěma deskami na Instant Classic. Jejich temné space-rockové atmosféry s decentním vlivem jazzu budou ideální raketou pro opuštění naší planety před naloděním na koráb Föllakzoid. O Lonker See se začíná mluvit v superlativech, o čemž mluví i velmi pochvalné recenze z jejich letošního vystoupení na Primavera Sound.

Vstupenky jsou stále k dispozici v předprodejní síti GoOut.



Föllakzoid - IIII (Official Audio)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení