Rammstein v Rusku poškádlili tamní homofoby

Vydáno: 01.08.2019 11:55 - Tomáš Bárta

Na protest proti oficiální ruské politice potírání tzv. netradičních sexuálních vztahů předvedli kytaristé Paul Landers a Richard Kruspe během moskevského koncertu všem přítomným chlapáckou pusu jak z učebnice.
Fotografii zachycující lechtivý moment poté Rammstein zveřejnili na svém instagramovém profilu spolu s nápisem Россия, мы любим тебя! – Rusko, Milujeme tě! Tento veřejný projev podpory práv LGBT+ komunity je o to významnější, že jen před několika málo dny byla v Petrohradu zavražděna LGBT+ aktivistka Yelena Grigoryeva poté, co se její jméno objevilo na jedné z ostudných webových stránek vyzývajících k útokům na gaye; a zatímco v Čečensku jsou - bez výraznějšího zájmu světové politiky - všichni, kdo nezapadají do iracionálních náboženských škatulek, hromadně zavíráni do koncentračních táborů, pronásledováni a lynčováni.


 
 
 
View this post on Instagram

Россия, мы любим тебя! Photos: @jenskochphoto

A post shared by Rammstein (@rammsteinofficial) on Jul 30, 2019 at 10:23am PDT



Jak je všem fanouškům kapely dobře známo, Rammstein své stanovisko, že láska je tu samozřejmě pro všechny, hlásají do celého světa dlouhodobě. Jen před pár dny přitom způsobili poprask při koncertě v polském Chořově, kde během tradiční plavby na gumovém člunu nad hlavami fanoušků vztyčili kromě polské i vlajku duhovou - na truc všem, kteří se domnívají, že láska v jiné podobě než mezi mužem a ženou nemá tradici stejně dlouhou jako lidstvo samo. Respekt!



Rammstein Guitarists Kiss Onstage in Moscow, Defying Russian Anti-LGBT Laws


 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení