Hololatex: Oblíkáme Lindemanna, latex není fetiš

Vydáno: 09.06.2019 18:40 - Lucie Mařanová

Hololatex je česká módní značka, která se poprvé představila světu na konci roku 2017. Jejím cílem je dostat netradiční materiály do popředí zájmu širší veřejnosti. O tom, proč je latex skvělý moderní materiál, a jak se Hololatex dostal do klipu Tilla Lindemanna, si naši kolegové ze Sparku povídali se zakladateli značky Hugem a Kameko.
Rovnou se zeptám na váš zatím asi největší úspěch. Jak se dostal váš kostým roztleskávačky do klipu k písni Mathematik. Jak se vám to podařilo?
Hugo: Hele, já bych sice strašně rád řekl, že Till je náš dobrej kámoš a jednoho dne nám zavolal, že potřebuje něco hezkýho do klipu, ale ve skutečnosti to bylo trochu složitější. Tuším, že to bylo ještě na konci roku 2017, když nám přišla zakázka z divadla Thalia v Hamburku. Poslali nám míry, bylo jasný, že to bude pro fakt velkýho chlapa, ale nic víc jsme netušili. Vyrobili jsme ten komplet, poslali do Německa, dostali zaplaceno a dál jsme to neřešili.
Kameko: Za pár měsíců ale mělo premiéru představení, do kterýho to chtěli, a my najednou koukáme, že tam v našem kompletu neposkakuje nikdo jinej než Till Lindemann. To bylo samo o sobě fantastický, ale to hlavní přišlo až teď na konci prosince. Můžeme jenom spekulovat, ale nejspíš se mu ten komplet líbil natolik, že si ho vzal i do svýho vlastního klipu. Lepší předčasnej dárek k Vánocům jsme nemohli dostat.

Jaká byla vaše první reakce?
Kameko: Obrovská radost, obrovský ohromení. Chvilku trvalo, než mi úplně došlo, co se vlastně stalo a jak je to velký. On se tam v tom teda objeví jenom na pár vteřin, ale tím si to nebudeme kazit, žejo.
Hugo: Hele, zařval jsem něco, co by asi nešlo publikovat ani v tomhle časopise (smích). Těžko ten pocit popsat. Posloucháš Rammstein i Tillův sólovej projekt, máš tu muziku ráda a najednou ho vidíš v něčem, co vyrobily tvoje ruce? Dokonalý! Můžu si tady udělat obchodní sdělení?

HololatexHugo a Kameko, zakladatelé značky Hololatex

Latex tedy není fetiš, ale móda?
Kameko: My říkáme, že to je koření pro tvůj šatník. Latexový oblečení je vhodný spíš pro zvláštní příležitosti než pro každodenní nošení, ale řekněme, že v našem případě ta „zvláštní příležitost" není eufemismus pro sex. Když přijde zákazník a bude chtít catsuit se zipem v rozkroku, tak mu ho samozřejmě vyrobíme, ale naši nabídku tvoří věci na ven, ne do postele.

Co je na latexu zvláštního, že si zaslouží větší pozornost?
Kameko: Latex je prostě super (smích). Samozřejmě jde o individuální vkus, ale několik věcí je nespornejch. Je to materiál, kterej je vizuálně zajímavej, zejména když ho pořádně naleštíš. Vypadá extravagantně a rozhodně si tě v něm každej všimne, i když si oblíkneš třeba šaty, který jinak mají velice konzervativní střih.
Hugo: Z řemeslnýho úhlu pohledu je navíc strašně zajímavý s ním pracovat. Můžeš samozřejmě využít jeho elastickejch vlastností, ale taky s ním nakládat jako s běžnou látkou, řasit ho, dělat volány, těch možností je nekonečno. A to ani nemluvím o tom, že existují různý tloušťky, různý stupně průsvitnosti, a různý úpravy včetně metalickýho povrchu nebo toho, že svítí pod UV lampou. Dají se s tím dělat psí kusy.

Kompletní rozhovor najdete v aktuálním, červnovém vydání časopiosu Spark.

LINDEMANN - Mathematik ft. Haftbefehl (Official Video)



 

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení