Kolem Tool to začíná vřít. Známe konečně datum vydání nové desky?

Vydáno: 08.05.2019 20:20 - Tomáš Bárta

Na twiterovém profilu kapely se 8. května objevil krátký videoklip, který bez jakéhokoli vysvětlení obsahuje údaje Tool - 2019 - 30. srpna. Pokud by se ukázalo, že se nejedná o ohlášení releasu již 13 let očekávaného nového alba, byl by to skutečně podlý žert.
Ne, že bychom jich tedy od Tool během uplynulých let neschytali již celou řadu. Naposledy letos v lednu, kdy bubeník Danny Carey vypustil hoax, že album určitě vyjde v půli dubna.

Že se však kolem art-metalové ikony věci daly konečně do pohybu, je už naprosto jisté. Dosud ještě ani neodezněla vlna vzrušení poté, co se na známých streamovacích platformách začátkem května objevil profil Tool, dosud zapřisáhlých nepřátel streamovaní hudby, a dopadly první dvě skutečné bomby. Internet se totiž začíná nadouvat diskuzemi kolem množících se videozáznamů dvou zbrusu nových songů, které kapela vůbec poprvé prezentuje veřejnosti během právě započatého květnového severoamerického turné.

Obě skladby, dosud jen fanoušky pojmenované "Descending" a "Invincible", přesahují svou délkou 10 minut, a přestože nesou okamžitě rozpoznatelný rukopis kapely, představují další kroky na cestě Tool k absolutní kompoziční komplexitě. Sami uznejte, že opravdu je na co se těšit.

Na zmíněné americké turné s krátkou přestávkou navazuje červnová šňůra evropská, jejíž druhou zastávkou bude již 4. června Praha. Že se bude jednat o zcela mimořádnou událost, je bez debat. Tool jsou úkazem, o němž budou šťastní držitelé vstupenek vyprávět ještě svým vnoučatům.


Tool - D E S C E N D I N G


Tool - I N V I N C I B L E

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení