Sexuální obtěžování u Capsize? Kapela zrušila tour i své sociální profily

Vydáno: 25.02.2019 10:30 - Dominik Šidlo

A je to tady zase - nařčení ze sexuálního obtěžování. Dalšími pány v řešení jsou kalifornští hardcoráci Capsize. Na čí straně je pravda?
Co o kauze víme, je, že konkrétní člen Capsize, jehož jméno skupina nezveřejnila, byl obviněn ze sexuálního zneužívání. V reakci na toto kapela zrušila evropské tour s Holding Absence a s nařčeným členem se rozešla.

"Jsme si vědomi obvinění, která na nás leži. Konkrétní člen zmizel ze sestavy, jeho vyjádření najdete níže. S tím si pro sebe vezmeme nějaký čas, abychom dali věci do pořádku," prohlásila kapela na svém profilu na Twitteru. Žádné konkrétní jméno ale oznámeno nebylo. V níže umístěné zprávě anonymní člen vypovídal takto: "Minulý rok jsem měl s jistou ženou sexuální interakci, kterou jsem považoval za naprosto přirozenou. Teprve včera jsem zjistil, že měla pocit, že ji do sexu nutím."

O den později skupina smazala svůj účet na Facebooku, Twitteru a vymazala příspěvky na Instagramu. Logickou reakcí bylo i oznámení Blessthefall, se kterými měli Capsize absolvovat severoamerické turné, že ani tohoto výletu se Capsize účastnit nebudou.

Kde je pravda, se zatím na sto procent neví. Jisté ale je, že i obyčejné nařčení může kapele naprosto zruinovat kariéru, jak sami vidíte. Doufáme, že se celá situace vyjasní.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení