VIDEO: Porta Inferi natočili klip o obětech aféry Lockerbie

Vydáno: 26.01.2019 16:10 - Dominik Šidlo

Máloco nás přiměje poučit se z vlastní historie a neopakovat vlastní chyby. Připomenout nám jednu z tragédií, kterou lidé způsobili lidem, se snaží power metalová smečka Porta Inferi z Nového Jičína.
Pánové totiž pustili do světa song "Flight 103", který vypráví pravdivý příběh z 21. prosince 1988, kdy proběhla aféra zvaná Lockerbie, od níž v době vydání klipu uběhlo na měsíc přesně 30 let.

"V roce 1988 se uskutečnil let 103 společnosti Pan Am z Frankfurtu do Detroitu. Nad Skotskem bylo ale letadlo zničeno bombou. Výbuch zabil všech 243 pasažérů a 16 členů posádky," vypráví příběh kapela. Trosky letadla dopadly na území Lockerbie ve Skotsku, odtud aféra Lockerbie.

Pokud si připomeneme, jaké chyby jsme jako lidé dělali v minulosti, budeme natolik moudří, abychom se mohli příště poučit a snad nedopustíme, aby se něco podobného opakovalo i v budoucnu. Porta Inferi tuto story posílají prostřednictvím svého songu do metalového podsvětí, takže si jej povinně poslechněte, ta pecka má i s klipem něco do sebe.


PORTA INFERI - FLIGHT 103 - OFFICIAL MUSIC VIDEO 2018

DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení