From Void to Abyss: Kde natočit ponurý klip? V opuštěné budově České televize

Vydáno: 23.11.2018 18:15 - Petr Adámek

From Void to Abyss mají venku nový klip k pecce "Alice", jehož premiéra proběhla 20. listopadu na webu Fakkera. Zpěvák Michal aka Pain nám vybalil pár historek ze zákulisí a přímo z natáčení.
Natáčení klipu, jenž je tematicky inspirován literárním dílem Alenka v říši divů od Lewise Carrolla, probíhalo v Brně, ve staré, dnes již moc nevyužívané budově České televize. "Hledali jsme studený chladný prostor, jako jsou opuštěné nemocnice, industriální komplexy atd. Radim, který nám klip točil, přišel s tímto prostorem a my jsme byli naprosto uchváceni. Z celé budovy čišila nádherná ponurost a opuštěnost. Problém byl, že budova byla skutečně opuštěná, takže dost věcí bylo fakt na punk," tvrdí Michal.

Klip režíroval vyhledávaný tvůrce Radim Věžník, jehož si kluci vybrali na základě doporučení a referencí jeho tvorby. "Radim a celý jeho tým byl naprosto profesionální a pracovalo se s nimi opravdu špičkově. To se moc nedalo říct o nás. Vzhledem k faktu, že jistí nejmenovaní, říkejme jim třeba pan Palička a pan Tahač, se ožrali jak ruští mužikové a dělali bordel. Co se týče mě, já byl v takovém spánkovém crashi, že po příjezdu jsem to zalomil, bezďák styl, na podlaze v hale, kde jsme natáčeli jednu pasáž a usnul spánkem spravedlivých. Jen mě pořád někdo budil a kopal do mě, holota jedna," vzpomíná na natáčení screamer kapely.

Hlavní roli v klipu pak ztvárnila mladá herečka Ivana Cozmová. "Co se týče, Ivči, ta byla milionová. Hlavní bylo, že se nás ani naší hudby nelekla. Prostě profík na svém místě."

Co From Void To Abyss chystají dál? V současné době natáčejí novou desku, která by měla vyjít příští rok. Koncertů tak mají spíš pomálu. "Chceme, aby byl nový materiál opravdu propracovaný a přinesli jsme fanouškům skutečnou pecku."

My se na novej matroš FVTA těšíme, co vy?!


From Void to Abyss - ALICE (Official Music Video)
 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení