Frontman Lamb of God před lety vydražil svou cenu Grammy, teď se mu dobrý skutek vrací

Vydáno: 10.10.2018 11:44 - Kamila Ungerová

Zpěvák Lamb of God Randy Blythe má srdce na správném místě. V roce 2006 obdržel za singl "Redneck" (Sacrament) cenu Grammy v kategorii Best Metal Performance, ale již o několik měsíců později ji vydražil.
V roce 2007 chtěl totiž získat prostředky k financování výzkumu vzácného neurologického onemocnění - myotické dystrofie, kterou tehdy trpěli dva synové Randyho přítele Todda Stonea, a tak se svou úplně první cenu Grammy rozhodl vydražit na Ebay. A podařilo se. Sošku zakoupil jistý D. Gerawan z Kalifornie. 

"V poslední vteřině aukce pan Gerawan zdvojnásobil svou cenovou nabídku, aby tu dražbu vyhrál. Ačkoliv je fanouškem Lamb of God, dal sošku mým dětem," vysvětloval tehdy okolnosti dražby Todd Stone. 

A když se to celé doneslo k samotnému zpěvákovi Randymu, chtěl se s Gerawanem setkat osobně a vyjádřit mu svou vděčnost. Proto se u příležitosti koncertu Lamb of God v Kalifornii, který proběhl hned měsíc po dražbě, s Gerawanem spojil, pozval jej na live show a ještě mu nabídl setkání se zbývajícími členy kapely. 
O jedenáct let později se karta obrací a tentokrát potřebuje pomoci sám muzikant, jehož švagrové (manželce Randyho bratra) byla diagnostikována rakovina prsu. "Nyní sošku opět nabízím v aukci, abych získal peníze pro Randyho sestru. Peníze půjdou jeho rodině, aby mohli pokrýt obrovské léčebné výlohy," popisuje Todd Stone. 

Ne nadarmo se říká - konej dobrej a dobro se ti vrátí. 

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení