FOTO: Premiéra i derniéra. Stroy představili nové album Kids a oznámili, že končí

Vydáno: 06.10.2018 18:33 - Čestmír Jíra a Kamila Ungerová

O koncertování v pražském paláci Akropolis frontman Michal Skořepa snil už dlouho. První říjnový pátek se mu tento sen splnil. Se svojí formací Stroy zde představil zbrusu nový počin Kids, ale současně oznámil, že končí.
Příliš emocí najednou. Tak lze shrnout poslední vystoupení Stroye, který tento týden vydal nové album Kids, a dost možná se live představil úplně naposledy: "Momentálně jsme se dostali do slepý uličky tím, že jsme rozházený po celým světě a rodí se nám, kromě nápadů na cover a refrény, i děti," vysvětluje kytarista a zpěvák Michal Skořepa. 

"Dostával jsem podněty, abych kapelu nepokládal a udělal ji s jinýma lidma, protože Stroy jsem prej já. Nejsem. Vždycky jsem dělal muziku pro Stroy, s ohledem na zbylý členy, a chtěl jsem, aby nás to všechny bavilo. Skládali jsme vždycky dost i spolu. Na poslední desce není věc, kterou bych složil sám. (...) Rozpadáme se v nejlepším, než abychom dělali kompromisy nebo abych si z toho ukul sólovej projekt, a popřel tím původní záměr," pokračuje Michal. 

Zamačkáváme slzu. Nadpozemsky tvůrčí trojici Michal Skořepa, Marek Bero a Danny Rico přejeme do dalších projektů mnoho úspěchů. 



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení