Má slovenský pop-punk na to dostat se vysoko? Wolty 123 mají ambice v zahraničí

Vydáno: 10.09.2018 16:40 - Dominik Šidlo

Slovenští frajírci Wolty 123 jsou poměrně mladou kapelou, nemají venku ještě ani desku, už tak se ale dostali do povědomí domácí i české scény. A chystají se i za hranice, jak nám pověděl frontman Wanso.
Nazdar, Wanso! Jak se vede Wolťákům? Na jaře jsme dělali rozhovor do časopisu, ale docela dost věcí se od té doby změnilo. Začněme sestavou. Už jste zase tři, je vás o člena méně. Co se stalo?

Ahoj, zdravíme Fakker. Vede se nám absolutně perfektně, líp už to snad ani nejde. Ale ne, vždy to může být lepší, jenže my jsme kapela, co si nebude stěžovat, právě naopak, jenom pozitivní myšlení. Máš pravdu, ubylo nás. Zkoušeli jsme to ve čtyřech asi půl roku, ale nepřineslo to pozitivní výsledky, tak jsme se v dubnu rozhodli vrátit k prvotní myšlence tří lidí. Méně lidí je méně starostí a takhle se i vejdeme do jednoho auta.

Od minula jste se taky zásadně posunuli jako kapela. Dokonce jste se dostali za hranice. Budete hrát s Horkýže Slíže ve Švýcarsku a Rakousku. Sice to ještě není vysněné LA, i tak je to ale velký úspěch. Jak jste se k takové možnosti nachomýtli?

Ano, je tam posun a jsme za to rádi, protože stagnace není naše parketa. Bohužel jsme se trochu zabrzdili, ale už je to v pořádku a jedem na plný wolty. Rozhodli jsme se, že budeme pořád něco dávat ven, aby fanoušci dostávali nový materiál o naši skupině. Měli jsme nahraných 7 songů a třeba je lidem ukázat. I když nebude mít každý klip, tak půjdou postupně ven na náš youtube kanál. Nahráli jsme taky tři nové písně ("Intráky", "Narozky" a "Kalendář"). První dvě už jsou na kanálu, sice jenom s fotkou, ale to nevadí, aspoň něco. A ta třetí vyjde asi za měsíc i s novým videoklipem. A pak už jsou plány na další songy a takhle pořád dokola. No a co se týče toho zahraničí, není to LA, to je pravda, ale zase kdo se může pochlubit, že byl v Rakousku a Švýcarsku se Slížema, že jo? Hlavně když je to jen rok po tom, co jsme o sobě dali vědět světu. Je to obrovská příležitost a moc si vážíme, že si pořadatel vybral nás i přesto, že měl na výběr z více kapel. Moc se těšíme a určitě to tam pořádně rozbalíme.

Venku máte také několik nových songů, o kterých už jsme na našem webu informovali. Dá se už hovořit o desce, nebo je stále něco, co jste ještě neodhalili?

Ach jo, ta deska. (smích) To je věčný trápení, ale my to nějak zvládneme. Problém je v tom, že ty první písně bouchal ještě původní bubeník, zatímco ty tři aktuální už jinej. Nechceme to moc míchat, tak ty songy raději dáváme ven takhle postupně. Ale na album se nás lidi ptají dost častu. Teď to není moc jednoduché, protože v prosinci je to turné se Slížema a chceme nacvičit ještě další songy. A všechno najednou, to prostě nejde. Plus jsou další plány. Takže to CD ještě musí chvíli počkat. Ale snad ne dlouho, máme dluh a je třeba ho lidem splatit co možná nejdřív.

Co prozradíš o konkrétních písních, které už jste vydali? Jaká je jejich myšlenka, co mají přinést posluchačům?

To je jednoduché. "Intráky" je píseň, kterou moc netřeba okecávat. Proste časy, kdy byl člověk student, to bylo krásné a my na to rádi vzpomínáme. Je to pocta všem večírkům a všem mladým lidem, ať žijí a ať se pořádně baví, protože pak už budou hlavně makat. Druhá píseň "Narozky" byl takový nápad, aby si ji každý mohl pustit, když má ten svůj svátek. A to se děje denně, že má někdo svátek, tak by si ji každý den mohl poslechnout někdo jiný, ne? V podstatě tímhle songem oslavujeme každého člověka a můžeme ji i každému zahrát. Třetí novinka se jmenuje "Kalendář" a je to o lásce, my milujeme lásku jako všichni lidi. Je to náš první romantický song. Ostatně k pop punku to patří, je třeba dělat i písně, které rozzáří oči děvčátkům.

V našem posledním rozhovoru jsi říkal, že cílem WOLTY 123 je brát svět pozitivně a tuto pozitivitu šířit dále. Oklipovaný singl "Svet sa zastaví" zní ale docela smutně. Jedná se záměrnou výjimku?

Zní, ale není to tak, jak se na první pohled zdá. Protože cílem toho songu není to, aby všichni plakali nad ztrátou, ale naopak, aby to brali pozitivně. S něčím, co končí, začíná zase něco nového. Je to napsaný tak, aby posluchač věděl, že není jediný, komu se něco podobného stalo, že i my jsme lidé, co někdy někoho ztratili. Aby se nikdo necítil opuštěný, aby nikdo nebyl zoufalý a nepáchal zoufalé činy. Jsme prostě lidé a tohle se stává denně. Takže sice to zní negativně, ale mezi řádky to má přesně opačný cíl.

Čím si právě zmíněný song zasloužil klip? Dělali jste si ho jako kapela sami, nebo vám při jeho tvorbě někdo pomáhal?

Asi proto, že je to první doják, který jsme vydali. A máme z něj hroznou radost. Na klipu se podílelo více lidí. Není dokonalý, ale je konečně venku a to je to hlavní. Moc děkujeme všem kámošům, co se na něm podíleli.

Na závěr máš prostor promluvit ke každému, kdo tento rozhovor bude číst. Nějaká speciální zpráva nebo poselství, které bys rád předal?

Já nejsem moc na poselství. Hlavní je dělat to, co vás baví, protože my to děláme. A když díky tomu bude mít radost byť i jeden člověk, tak jsme svůj cíl splnili. Samozřejmě ale bude líp, když těch lidí bude pořád víc a víc.



WOLTY 123 - Svet sa zastaví (official video)



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení