the.switch: Když musíš nasypat vlastnímu zpěvákovi hlínu do ksichtu

Vydáno: 01.08.2018 16:20 - Petr Adámek

Už třetí song z poslední eponymní desky the.switch se dočkal klipu. Natáčení videa k songu "Dávám" byla hlína, doslova a do písmene! Pár historek z místa dění hodil do placu kytarista kapely Michal "Majkláč" Novák.
Oproti vašim předchozím klipům se v tom aktuálním objevuje jenom zpěvák Štěpán. Vyžadoval to takto scénář?
Klip jsme začali řešit už před čtyřmi měsíci a postupem času se ukázalo, že je nemožné, aby u toho byla celá kapela. Jeden odjede na dovolenou, další onemocní, třetí má zrovna jiný program... Po nějakém čase jsme se se Štěpánem sebrali, začali to řešit sami a během měsíce to bylo natočené, finálně dokončené, zaplacené, vypuštěné na YouTube a poslané i s tiskovkou do médií. Já jsem vždycky radši, když je ve videoklipu celá kapela, ale někdy musíš dělat kompromisy. Jak se říká "Done is better than perfect". Vlastně je příjemná změna, že v klipu nehraje partička pěti kluků, kteří prostě někde paří. Tenhle model už mě trochu otravuje.

Dokážeš spočítat, kolik videoklipů máte za sebou? A lišil se tenhle oproti předchozím?
"Dávám" je třetí video z poslední desky a v naší historii celkově devátý. Natáčení se lišilo v tom, že jsme tentokrát do celého procesu skoro vůbec nemuseli zasahovat. Cítili jsme se jako profi kapela, nemuseli jsme nic řešit. Já jsem typ, který vždycky do všeho kecá, protože mám pocit, že ty věci dokážu někam posunout. Teď jsem si užíval, že to jede samo a byl jsem tam jen jako malý pomocník.

the.switch Dávám

Jak probíhalo samotné natáčení?
Štěpán přijel do ateliéru kolem desáté ráno, kdy měl nástup na maskování a styling. V tu chvíli už byly hotové kulisy - režisér Jakub Mahdies je tam připravoval celý předchozí den. Jen polepit stěny hlínou a kořeny mu trvalo šest hodin. Pak se celý den natáčelo. Některé části se zvládly napoprvé, jiné se musely opakovat i desetkrát. Celkově nějaká část písničky zazněla přibližně sto padesátkrát. Končilo se v deset večer.

Zvládal Štěpán natáčení v hlíně a obklopen havětí?
Pravda je, že Štěpán se bojí hadů. Když jsem mu poprvé napsal, že v klipu bude had a housenky, tak mi odepsal něco jako: "Nasrat, to teda nebudou!" Takže když přijel a všechno to viděl, byl z toho dost vyplesklej, ale nakonec si zvyknul a dal to. Nejtěžší pro něj byla scéna, kdy byl celý zahrabaný v tom hrobečku, koukal mu z něj jen obličej a my mu seshora do ksichtu na hulváta vysypali celý pytel hlíny. Měl to v očích, uších, v nosu, úplně všude. A přitom se kvůli scéně nemohl ani pohnout.

the.switch Dávám

Kde jste vlastně sehnali toho hada?
Když jsme si schválili koncept klipu, tak se šel režisér Jakub Mahdies zeptat do petshopu, jestli se dá takový had půjčit. Náhodou tam potkal strašně zvláštního týpka, který mu říkal, že má doma hromadu havěti i hady a že mu cokoliv půjčí. Tak vzali hada, zabalili do papírový tašky z obchoďáku, strčili do krabice a přivezli na plac. V té malé plastové krabici vypadal docela drobně a než jsme ho z ní vyndali, byl jsem trochu zklamanej, protože jsem čekal nějakého obřího macka. Když se ale roztáhnul, mohl mít metr dvacet. Ve chvíli, kdy se mi namotal kolem ruky, jsem byl trochu připosranej.

Spolupracovala zvířata během natáčení?
Když jsme hada dali na scénu, tak se okamžitě zamotal, že z něj nebyla vidět hlava ani ocas. My jsme přitom potřebovali, aby lezl. Jenže had odmítal spolupracovat. Naštěstí si režisér natočil nějaké jeho detaily už předtím. Pokud jde o červy, tak oni mají takovou vlastnost, že se okamžitě zahrabou do zeminy. Když Štěpán ležel v hrobečku a my jsme je na něj naházeli, tak hned zmizeli pod hlínou, takže jsme je tam museli vyhrabávat a vyšťourávat mezi jeho prsty. Vlastně je to náš nejzemitější klip - zvířata zahrabávající se do zeminy ke zpěvákovi, který v zemině už zahrabaný je.


THE.SWITCH - Dávám



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení