VIDEO: Cardinal Copia z Ghost v doprovodu klavíru coveruje Metallicu

Vydáno: 16.06.2018 09:50 - Lucie Mařanová

Cardinal Copia, aktuální vůdce Ghost, se rozvášnil na předávání cen Polar Music Prize a uctil Metallicu coverem "Enter Sandman"!
Že jste o Polar Music Prize nikdy neslyšeli? Chyba! V hudební branži se jedná o velmi prestižní ocenění. Celou tradici založil manažer Abby Stig Anderson a sama cena vyzdvihuje sílu a důležitost hudby. Kromě letošního výherce Metalliky patří mezi laureáty Paul McCartney, Elton John, Bob Dylan, Peter Gabriel, Pink Floyd a mnoho dalších známých jmen.

Cenu za celou kapelu přišel přebrat Lars Ulrich, který se v děkovné řeči rozhovořil o léčebné moci hudby, kdy nám pomáhá překonávat těžká životní období a dodává nám sílu bojovat dál. Na počest kapely si Cardinal Copia z Ghost, členové Candlemass a duo Vargas a Lagola střihli "Enter Sandman" ve velmi neobvyklém podání. Posuďte sami.

Pro tyto dvě kapely to není první spolupráce, Papa Emeritus III. se objevil na speciální edici nejnovějšího EP Candlemass House of Doom. Pro Papu to byla poslední nahraná píseň před jeho náhlým skonem.

Metallica se dočkala i dalších verzí svých tracků od Mikkeyho Dee ze Scorpions, Dennise Lyxzéna z Refused a švédského multi-instrumentalisty Loneyho Deara. Vyhrané peníze se členové kapely rozhodli věnovat All Within My Hands Foundation, která bojuje proti hladu a podporuje vzdělávání lidí z nižších vrstev.


Ghost & Candlemass Covering Metallica Enter Sandman - Polar Music Prize 2018



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení