Idles přivezou do hlavního města vydatnou porci upřímnosti, naštvanosti a energie

Vydáno: 05.07.2018 14:00 - Redakce

Kapela Idles, která dle mínění řady odborníků i fanoušků vrací rocku i punku jejich - na cestách byznysu leckdy poztrácenou - schopnost přímého sociálního apelu potvrzuje svůj premiérový koncert v Praze. Gig proběhne 13. listopadu ve Futuru.
Idles vylezli z temných děr britského přístavního města Bristol, aby na troskách tamní skomírající indie scény vykřičeli svůj strach, naštvanost a obavy ze světa, který je obklopuje. Jejich post-punk je surový a upřímný až na dřeň, jejich koncerty ždímou z fanoušků i jich samých pot a krev. "Punk není mrtvý, ale je na kapačkách," píše britský recenzent, a vyzdvihuje výjimečnost Idles: "V záplavě dobrých a horších punkových part, žijících ze zbytků bývalé slávy, se najednou objeví kapela, která ční nad různými rockovými flákači a postchillisty. Není to čistý punk, ale základní poselství - upřímnost, naštvanost a energie..."

Pětičlenná parta, kterou korunoval deník Guardian jako "Nejlepší britská punková kapela" zároveň potvrzuje svojí novou desku s názvem Joy as an Act of Resistance. Na její produkci se podílel Space a na mixu Adam Greenspan s Nickem Launayem (Arcade Fire, Yeah Yeah Yeahs, Kate Bush). Album vychází 31. srpna.


IDLES - DANNY NEDELKO



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení