VIDEO: Melancholičtí John Wolfhooker experimentují s atmosférou

Vydáno: 22.04.2018 16:10 - Kristýna Doležalová

John Wolfhooker všichni známe jako veselou bandu usazenou v Praze, jejichž hudba lahodí nejen naším uším, ale i srdcím. Kluci si si tentokrát vyzkoušeli takový malý experimentík v podobě nejnovějšího songu "Monalisa".
Je libo videoklip s atmosférou jak od Edgara Allana Poa, při jehož poslechu vám chlupy na krku hrůzou vstávají? V tom případě jásejte, "Monalisa" se svou tíživě tajemnou atmosférou trefila přímo do vašich chuťových pohárků. Klip se totiž nahrával ve 300 let starém domě uprostřed hřbitova a samozřejmě v noci, takže výpadky elektřiny i divné zvuky byly jen dalším doplněk již mrazivé atmosféry. Komu by se to snad zdálo málo, věřte, že i nahrávání dema proběhlo v noci, tentokrát však ve 150 let starém mlýně. No a výsledný editace videa? Taky v noci. A co z toho plyne? Na "Monalisa" se dívejte hlavně v noci a nejlíp v nějaký 400 let starý barabizně.

Hudebně je "Monalisa" melancholičtější než ostatní songy, na které jste od JW zvyklí. Hoši hodně pracují s onou atmosférou, čehož výsledkem je tajemný nespecifický nádech doplňující procítěný text. Ten se zaobírá tím, že každý z nás v sobě má svá emoční dramata, o kterých nemluví, ale svou bolest raději schovává za úsměvem.

John Wolfhooker momentálně dobývají Německo, zastihnete je však i během letního festivalu Rock For People v Hradci Králové a to hned na hlavní stage!


Velký report, kde jsme minutu po minutě zmapovali jeden (ne)obyčejný koncertní den s John Wolfhooker, najdete v únorovém Fakkerovi. Fakkera s článkem seženete za pár korun online anebo si objednejte časák přes náš eshop.

John Wolfhooker F!




JOHN WOLFHOOKER - Monalisa




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení