August Burns Red přivezou do Prahy svoji nejpropracovanější desku

Vydáno: 01.05.2018 12:05 - Petr Adámek

August Burns Red koncertují v Česku pravidelně a často. Naposledy dračili v březnu v Praze jako support Heaven Shall Burn, předtím na festivalu Brutal Assault. Jejich další show proběhne 25. listopadu v pražském Paláci Akropolis.
August Burns Red jsou jednoznačně jednou z nejproduktivnějších metalcorových skupin. Účtování jejich tvorby se skoro přibližuje rovnici - co rok, to nová deska. Možná právě kvůli nadprodukci se jejich tvorba v současné dekádě začala nehezky podobat pásové výrobě a nové desky nedokázaly příliš překvapit. Před třemi lety ovšem přeskočili k novému labelu, s čerstvým větrem v plachtách se hudebně trochu víc odvázali a výsledkem byla po všech stránkách dotažená nahrávka Found In Far Away Places (2015), která penslyvánské pětici dokonce vynesla nominaci na Grammy a zejména loňská novinka Phantom Anthem.

Nahrávku jsme recenzovali v prosincovém Fakkerovi. Mimo jiné zaznělo: "Augusti vždycky byli spíš výborní řemeslníci než inovátoři a na aktuální nahrávce všechno to šperkování, 'hračičkování' a experimentování dál prohlubují. Technická preciznost a mnohovrstevnatost, velmi časté změny tempa i nálad, smyčce a další ne zrovna obvyklé nástroje v žánru a nečekané aranžerské momenty dělají z Phantom Anthem jejich nejpropracovanější desku."

Potřebujete další důvod, proč koncem listopadu vyrazit do Paláce Akropolis?


August Burns Red - The Frost




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení