Northlane interview: Nejsme žádné rockové hvězdy

Vydáno: 11.02.2018 10:50 - Frank Fišer

O jednu z nejlepších a přitom stále málo známých desek se vloni postarali Northlane albem Mesmer. Fanouškovské napětí po odchodu bývalého frontmana Adriana, rostoucí pozici kapely, ale i obsah desky jsme probrali s Marcusem a Joshem během jejich loňského koncertu v Německu.
"Momentálně jsou Northlane daleko osobnější, než kdy předtím. Dostáváme se do stádia, kdy zjišťujeme, co za kapelou doopravdy stojí a o čem Northlane jsou. Stoprocentně se ale shodneme na tom, že nejsme žádné rockové hvězdy, nebo něco podobného," vykládal s úsměvem Marcus.

O další osobitosti se podělil kytarista Josh. "Stalo se nám všem spoustu věcí během nahrávání a psaní Mesmer a tohle byla jedna z nich. Nemáme v Austrálii povolenou dobrovolnou eutanázii, takže prostě musíš počkat, než tobě blízký člověk, i přes sebezávažnější nemoc, zemře. To byl právě případ i mé babičky, proto jsem pro ní napsal 'Veridian'. Nemusí se zdát, že je to nějak zvlášť emoční nebo těžká skladba, když 'Veridian' slyšíš z desky, ale jak pro mě, tak pro Marcuse to nebyl zrovna čajíček."

16. března vydají Northlane svůj vůbec první živák Analog Future, který zaznamenává průřez jejich turné k podpoře desky Mesmer.


Velký rozhovor s Northlane čti v únorovém Fakkerovi. Nevíš, kde ho sehnat? Stačí zadat svoje město nebo PSČ do našeho seznamu distributorů. A kde si Northlane poslechnout naživo? V létě na festivalu Brutal Assault!

Northlane F!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení