Brutal Assault svolává černé duše

Vydáno: 04.02.2018 08:00 - Tomáš Bárta

Do vypuknutí největšího metalového festivalu ve střední Evropě schází ještě nějakých šest měsíců, ale už teď je na co se těšit. Organizátoři neúnavně pilují program, přičemž aktuálně ohlašují velká jména z řad uctívačů absolutní temnoty.
Marduk opět rozezní svoje válečné bubny a polnice a spustí hrozivou baráž bicích, syrových a agresivních riffů, doplňovaných nenávistnými proklamacemi a hrůznými útrpnými skřeky Mortuuse. 25 let metalové historie se střetne s odvěkými hrůzami válčení mezi lidskou rasou a výsledkem bude odporný a zběsilý black metal s charakteristickým rukopisem Marduk.

Jedna z nejunikátnější kapel metalového podhoubí byla zrozena pohanskými tradicemi švýcarských hor, ze kterých přichází hrdé a resolutní duo Bölzer, které za pomocí těch nejelementárnějších nástrojů v podobě hlasu, kytary a bicích tvoří jeden z nejhutnějších a vše-požírajících soundů vůbec.

Vzhledem k tomu, že Håvard Ellefsen byl zakládajícím členem Emperor, nemáme na vybranou a musíme jeho vystoupení zařadit do této várky... Moudří již vědí, že toto léto se skřetí synťákový ambient projekt Mortiis vydává na cestu světem s hloubavými zvuky první éry a máme to potěšení Vám sdělit, že fanoušci BA budou u toho a stejně tak se můžete těšit na nesvatý kult masa a kozlích hlav Belphegor. Mezi další ohlášené sestavy patří Wrathprayer, Malokarpatan, Arkhon Infaustus, Cruachan.

Dámy a pánové, tady není o čem. Marduk vražděj hromadně i z velkýho pódia jako nikdo druhej. Bölzer jsou jedna z nejzajímavějších black-kapel posledních let, a to zdaleka nejen kvůli tomu, že mají i ve dvou zvuk jako parní válec. Belphegor - pokud by nastoupili v Octagonu – by mohli předvést přinejmenším stejně nesvatou rubanici jako tuhle Incantation nebo Archgoat. Malokarpatan, kdo nezná, to jsou takoví slovenští Master's Hammer křížený s Malignant Tumour; stará škola ako remeň! A z prachu povstalí Arkhon Infaustus budou rozhodně aspirovat na nejkontroverznější kapelu festivalu. Když půjde všechno dobře, dočkáme se v jejich podání té nejchorobnější sedliny ze dna studny zvané "black metal".

MARDUK - Frontschwein (OFFICIAL VIDEO).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení