Nové album IAMX je venku. Koncem zimy jej muzikant přiveze do Prahy

Vydáno: 07.02.2018 09:30 - Redakce

V Česku má Chris Corner aka IAMX silnou fanouškovskou základnu, a proto se velmi rád vrací. Tentokrát přijede představit nové album Alive In New Light, které vyšlo začátkem února. Naživo si ho poslechnete 17. března v MeetFactory.
Osmé studiové album nese název Alive In New Light a vyšlo 2. února. Nahrávka představuje oslavu osvobození se od démonů, které Cornera dlouhodobě sužovaly. Těmi je myšlena deprese, se kterou se hudebník vyrovnával na předchozích dvou albech Metanoia (2015) a Unfall (2017). Deska zachycuje tuto závratnou proměnu ve fázi, kdy "už nejste, kým jste byl, ale ještě úplně nejste ani tím, kým se na konci máte stát". Vyjadřuje velké díky fanouškům a zároveň zve k prožití další etapy umělcovy omamné cesty k sebepoznání.

Chris Corner začal vystupovat pod jménem IAMX v roce 2004 po odchodu ze skupiny Sneaker Pimps. Do povědomí se dostal hned prvním albem Kiss + Swallow a druhým The Alternative, kterým potvrdil, že jeho hudební schopnosti sahají daleko za hranice jednotlivých žánrů. Další alba vydával již jako uznávaný tvůrce a fanoušci na každém z nich objevovaly nové směry Cornerovy tvorby.


IAMX - Stalker


 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení