Tramtadadá! Gramofony z Grammy si domů vezou Mastodon i Foo Fighters

Vydáno: 30.01.2018 11:15 - Mates Krč

Šedesátý ročník cen Grammy je za námi a můžeme začít bilancovat, kdo na něj bude rád vzpomínat, jak si vůbec stojí metal a jestli má vlastně podobné vyhlašování smysl.
Rockery a metalisty zajímaly zejména čtyři kategorie - Best Metal Performance, Best Rock Performance, Best Rock Song a Best Rock Album. První zmíněnou si po právu podmanili Mastodon za "Sultan's Curse" z alba Emperor Of Sand a potvrdili tak svůj úspěšný minulý rok, během kterého se zastavili i u nás na festivalu Rock for People a na podzim v Praze. Porazili tak August Burns Red, Body Count, Code Orange a Meshuggah.

Best Rock Song zase opanoval Dave Grohl se svými Foo Fighters za píseň "Run" z desky Concrete and Gold, mezi dalšími nominovanými byli také smolaři večera Nothing More, kteří nedokázali zúročit ani jednu ze tří nominací, dvě nominace zase promarnila Metallica, doplnili je nespokojení Avenged Sevenfold a K.Flay.

Mastodon byli také nominováni v kategorii Best Rock Album, tam jim ale cenu vyfoukli, možná překvapivě The War On Drugs. Nechali za sebou zvučná jména jako jsou opět Metallica a Nothing More, dále také Queens of the Stone Age.

Ocenění v Best Rock Performance získal in memoriam zpěvák Leonard Cohen, a to za nahrávku "You Want It Darker". Ve stejné kategorii byl také zesnulý Chris Cornell, dále pak Foo Fighters, Kaleo a do třetice - kdo jiný než Nothing More. Mezi zesnulými muzikanty byl poté zmíněn také frontman Linkin Park Chester Bennington.

Nejvíce rozhořčení byli však Avenged Sevenfold, kteří pár dní před samotným slavnostním ceremoniálem prohlašovali, že se vyhlášení nezúčastní. Rockové a metalové kategorie byly totiž vyjmuty z televizního sálu a přesunuty spolu s dalšími kategoriemi do jiného prostoru, kde se v poměrně komornější atmosféře rozdaly tyto "méně důležité" ceny. Za zmínku také stojí systém výběru nominovaných. Nebylo by správnější, kdyby mezi kandidáty na vítězství byli pouze umělci, kteří si ocenění zaslouží za minulý rok 2017? Mezi kandidáty na vítězství totiž najdete skupiny, které svoje poslední album vydaly v roce 2016, přesto však usilovaly o trofej. Pojďme teda příště udělit ceny za Nevermind, Paranoid, The Number of the Beast, Back in Black nebo Master of Puppets!

Co si o tom myslíte vy? 


Mastodon | Best Metal Performance | 60th GRAMMYs




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení