VIDEO: Kytarista Jesper Strömblad (ex-In Flames) útočí se svou soupergoup

Vydáno: 14.10.2017 10:05 - Kamila Ungerová

Od doby, kdy kytarista Jesper Strömblad a zakládající člen In Flames svou domovskou gothenburgskou loď v únoru 2010 opustil, uplynulo už hodně vody. Fanoušci si tehdy zoufali, že se nenávratně uzavírá jedna plamenná kapitol a kdo ví, co bude dál...
Nyní se ale zřejmě blízká na lepší časy. Jesper Strömblad totiž objasnil důvody svého tehdejšího odchodu a blíže představil nový hudební projekt Cyhra, na němž se podílí i bývalý baskytarista In Flames Peter Iwers. Ten švédskou partu kolem Anderse Fridéna opustil v závěru loňského roku. 

Vezměme to ale popořadě. Jesper Strömblad opětovně přiznal, že z In Flames odešel, aby podstoupil protialkoholní léčbu. Nicméně už tehdy - v roce 2010 - kapelu považoval za potápějící se loď, a tak svého rozhodnutí nelituje. 

Není divu. Vždyť z doposud zveřejněných skladeb jeho nové supergroup Cyhra číší dravost, ale současně lehkost a podmanivá melodičnost. Je tak pravděpodobné, že na své si přijde část fanoušků In Flames i dalších formací. Cyhra totiž "poskytla útočiště" také bývalému zpěvákovi Amaranthe Joacimu "Jake E" Lundbergovi, bubeníkovi Alexovi Landenburgovi (Luca Turilli´s Rhapsody) a kytaristovi Eugeovi Valovirtovi. 

Debutová deska Letters To Myself vyjde 20. října prostřednictvím Spinefarm Records. 



Cyhra - Letter To Myself (Slate Video)







DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení