Členové Bring Me The Horizon zdolají Kilimandžáro

Vydáno: 12.10.2017 18:12 - Mates Krč

V srpnu loňského roku jsme vás informovali, že se klávesista Jordan Fish a zpěvák Oliver Sykes z Bring Me The Horizon chystají vyškrábat na nejvyšší vrchol Afriky - Kilimandžáro. Uběhl rok a na onu cestu opravdu dojde. Započne už 12. října.
Proč by ale Jordan a Oli šplhali na téměř šest tisíc metrů vysokou horu? Chtějí na sebe upozornit. Jenže ne jen tak bezdůvodně. Za vším je charita, kterou založil první jmenovaný a snaží se skrz ni vytěžit 100 tisíc liber pro dětské oddělení southamptonské nemocnici a plánovaná cesta je jen prostředkem, jak dát lidem o sbírce vědět. 

A proč by kluci z BMTH sbírali peníze právě pro tuhle britskou nemocnici? K tomu se už vloni detailně vyjádřil sám Jordan. "Večer 21. srpna, prodělal náš čtyři dny starý syn krvácení do mozku. Já a moje žena Emma jsme reagovali nejrychleji, jak to šlo, když jsme cítili, že se jeho pláč změnil v něco, co už nebylo normální. V časných ranních hodinách jsme zavolali sanitku a udělali maximum, abychom ho udrželi v klidu, vzhůru a naživu."

"Když jsme dorazili do nemocnice, Eliot přestal dýchat a měl záchvaty. Nemocniční personál ho uvedl do kómatu a pod sedativy dokázal dostat pod kontrolu. Poté, co se jeho stav stabilizoval, udělali Eliotovi ultrazvukové vyšetření mozku. Ultrazvuk ukázal akutní krvácení do mozku. V časných hodinách v pondělí ráno jsme byli převezeni na jednotku intenzivní péče v Southamptonu, kde zůstal pět dní pod dohledem úžasného týmu lidí."

"Dětská jednotka intenzivní péče v Southamptonu je hlavním centrem na jihu Anglie. Řeší nejsložitější nemoci, úrazy a spolupracuje s odborníky ze všech lékařských oborů. Rozhodl jsem se, že se pro ni pokusím sehnat další peníze. Zeptal jsem se Oliho, jestli by mi pomohl dosáhnout co největšího povědomí o této věci a okamžitě souhlasil."



Přestože měla cesta začít už v lednu, její uskutečnění se odložilo až na říjen. Osm dní dlouhý výstup začíná 12. října. Podaří se dvojici nasbírat vytoužených 100 tisíc liber? To uvidíme už brzy!



Bring Me The Horizon - Can You Feel My Heart (Official Music Video)





DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení