Anathema: Jsme jako keř vinné révy, rozpínáme se do různých stran

Vydáno: 02.10.2017 13:35 - Petr Adámek

Už koncem října, konkrétně 28.10., dorazí do pražského Lucerna Music Baru jedna z nejpodmanivějších skupin z Britských ostrovů Anathema s novým albem The Optimist. Deska dokonce překvapivě a poprvé zvítězila v měsíčním bodování v magazínu Spark.
Kdo by si dnes pustil první EP "Crestfallen" z roku 1992 a současnou desku "The Optimist" liverpoolských rodáků Anathema, nemohl by užasnout více. Od melancholického doomu se kapela vyvinula do alternativní rockové polohy, která koketuje třeba i s jazzem a filmovou hudbou, přitom si však uchovává základní ingredience skupiny.

Myšlenku povrzuje v rozhovoru pro Spark i "polovina" bratrské dvojice, Vincent Cavanagh."Naší podstatou je totiž téměř vždycky rockové jádro, orchestrální aranžmá a nesmím zapomenout ani na špetku elektroniky. Tohle vše představuje současnou tvář skupiny. Milujeme mix žánrů a novinka je toho důkazem. Nevím, jak se budeme dále vyvíjet a jak budeme hrát naživo, ale baví nás se pohybovat v různých polohách. Jsme v tomhle směru velice otevření. Představ si, že jsi keř vinné révy, který má svůj stonek, z něhož se můžeš rozpínat do různých stran," vysvětluje Cavanagh.

Lístky jsou k dispozici na webu pořadatele.


Popis



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení