Kytarista Korn Head se omluvil za výroky o smrti Chestera Benningtona

Vydáno: 19.08.2017 11:05 - Kamila Ungerová

Po tragickém úmrtí frontmana Linkin Park Chestera Benningtona zaplavila kytaristu Korn Brian Heada Welche zlost. Nechápal, jak mohl otec šesti dětí skoncovat se životem... Ačkoliv už tehdy své výroky na sociálních sítích mírnil omluvným statusem, na konci července znovu zpytoval svědomí a litoval svého ukvapeného jednání.
O celé události jsme v uplynulých týdnech psali zde. Nyní Head v detroitském rádiu WRIF prohlásil, že se krátce po smrti Chestera Benningtona choval jako zbabělec a pokud by měl možnost, napsal by onen status znovu a citlivěji. "Bylo to něšťastné. Mluvilo za mě zlomené, rozervané srdce a smutek. Kéž bych se vyjádřil jinak. Jenže jak často v rockové historii nebo dokonce v hudebním byznysu vídáme něco takového? Oba (Chester Benninngton a Chris Cornell, pozn. aut.) měli obrovský hlas, pro mnohé byli inspirací."

"Když Chris Cornell ukončil svůj život, zlomilo mi to srdce. Nebyli jsme si blízcí, ale bylo to.. Tohle bys odčekával od lidí, jež si zpackali život, nikoliv od chlápka, co má rodinu a vede si tak dobře. Zaslechli jsme, že to možná zapříčinil Ativan. (Benzodiazepin, který se užívá ke zmířnění úzkostí a nespavosti, pozn. aut.) Strašné, že?"

"Uběhlo několik měsíců, začínal jsem se cítit lépe. V tom se probudíme a všichni na TMZ vidíme to o Chesterovi. Musí to být hoax. Bude to hoax. Nemůže to být pravda. Pak jsem zjistili, že je to skutečně pravda. Všichni jsme byli zničení, měli jste vidět naše výrazy. Vsadím se, že ho znal celý svět. Byli jsme v šoku. V kapele jsme o tom mluvili."

"Začal jsem truchlit. Byl o samotě. Odešel jsem do svého hotelového pokoje a v šoku přemýšlel o tom všem, co jsem se dočetl. Jsou si jistí? Jsou si jistí, že mají pravdu? Chtěl jsem s tím skoncovat. Už žádný další člověk. Přestaňte! Dva muži jsou mrtví. Připravili se o život. Zaslechl jsem, že si Chester vzal život na Chrisovy narozeniny. Vyšiloval jsem. Musím to zastavit."
"Slash se vyjádřil nejlépe. Když jsem zveřejňoval tweet, odpověděl: "Lavina emocí a pocitů - smutek, zlost, zmatenost, rozpaky, zlomené srdce." Mohl bych vyjmenovat další, ale hluboký žal převažoval. Procházel jsem si vším tím a ventiloval to online. Naučil jsem se, že smutkem se nemůžu zabývat online. Omlouvám se všem Chesterovým fanouškům - nemyslel jsem to neuctivě. Byl jsem rozervaný."


Tři stránky věnované památce zesnuléha Chestera Benningtona naleznete v zářijovém Fakkerovi, který vychází 1. září. K mání za 49 Kč v trafikách Relay a dalších distribučních místech




DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení