Seether věnovali "Rise Above" festival zesnulému Chesteru Benningtonovi a Chrisu Cornellovi

Vydáno: 23.07.2017 09:31 - Kamila Ungerová

Během následujících dnů a týdnů řada muzikantů věnuje skladbu anebo hned celou hudební akci zesnulému Chesteru Benningtonovi. Postgrungoví jihoafričané Seether zasvětili každoroční Rise Above festival, který se uskutečnil v pátek 21. července, nejen památce frontmana Linkin Park, ale také památce zpěváka Audioslave a Soundgarden Chrise Cornell, jenž odešel na věčnost 18. května.
Každý rok frontman Seether Shaun Morgan pořádá ve Spojených státech amerických Rise Above festival. Finance, které ze show utrží pak věnuje neziskové organizaci Suicide Awarness Voices of Education. Ta věří, že počet sebevražd je možné do budoucna snížit vzdělávacími, osvětovými programy. 

Letošní ročník Shaun věnoval Chrisu Cornellovi a Chesteru Benningtonovi: "Je naprosto tragické a zdrcující, že jsme včera v důsledku sebevraždy ztratili další skvělý rockový hlas. A právě proto se věnujeme tomu, co jsme měli naplánované na tento týden - vybudovat povědomí o mentálním onemocnění. Tento festival jsem začal pořádat na počest každého, kdo někoho ztratil. A pokud by pomohl jediné osobě znovu zvážit, jak tragickou volbou sebevražda je, považoval bych to za největší úspěch ve své kariéře. Uctíme památku Chestera Benningtona i Chrise Cornella a tento víkend jim věnujeme."

K pořádání festivalu Rise Above Seether přiměly tragické události. V srpnu 2007 spáchal bratr frontmana Shauna Morgana Eugene sebevraždu. Vyskočil v Jižní Dakotě z okna hotelu Radisson. Tím bohužel ale bolestivé příběhy, jimž Seether čelili a jež nikdy nevytěsní z paměti, nekončí. Bubeník formace John Humphrey se svou manželkou pomáhá v jednom kostele v New Hampshire, ve kterém v roce 2012 během šesti týdnů tři děti ve věku od dvanácti do patnácti let spáchaly sebevraždu. K pořádání bohulibého festivalu tak Seether bohužel mají víc než dost bolestivých pohnutek. Doufejme, že se jim skrze osvětovou hudební akci podaří zachránit alespoň jeden lidský život. 




Seether - Rise Above This










DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení