Papa Emeritus: Ghost jsou můj sólový projekt

Vydáno: 24.06.2017 11:40 - Mates Krč

Odchod všech Bezejmenných Ghoulů z kapely, jejich nahrazení novými, následná soudní tahanice a miliony otázek. Na jednu z nich právě odpověděl hlavní představitel Ghost Papa Emeritus. Co si o aktuálním složení skupiny myslí?
V rozhovoru pro CBS ve Philadelphii Papa vysvětluje, že on je ten, kdo píše veškerou hudbu. Což je podle něj skvělé, protože je snažší naučit zbytek kapely styl hraní na jednotlivé nástroje. "Jsem ve skupině od samotného vzniku. Texty jsem začal psát už v roce 2006. Je tu teď několik nových lidí. Od vzniku se v Ghost protočilo kolem deseti až patnácti hudebníků, což je poměrně velké číslo. Vždy jsou nováčci nepříjemnost, protože je musíš naučit hrát tak, aby zapadali do konceptu. Protože jsem celé ty roky řešil veškerý zvuk, texty a imege, mohu správně učit nové členy."

A proč vlastně z kapely koncem loňského roku odešla celé sestava? Mimo jiné se prý Tobias Forge, představitel Papa Emerita, snažil přetvořit Ghost v sólo projekt. K tématu se konečně vyjádřil i sám hlavní aktér. "Sólový projekt? Přestože jsem to tak dřív nechtěl, teď už to tak je. Myslím, že už je to jasné samo o sobě. Chci tím říct, že jsem na tom všem začal pracovat v roce 2006 a nikdo z těch, kteří hráli s Ghost v roce 2016 nebo 2017 v tom se mnou nejsou od samotného počátku. Jestli chceš, říkej tomu sólo, ale já to nazývám především projekt."

Ghost - Square Hammer



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení