Post-punkový bubák Jaz Coleman se s Killing Joke chystá obsadit Flédu

Vydáno: 05.06.2017 11:50 - Redakce

Britská post-punková legenda Killing Joke na sklonku jara zavítá na brněnskou Flédu. Stane se tak 18. června. Skupina přiveze stále aktuální album Pylon a support v podobě finských Grave Pleasures.
Killing Joke patří k nejvýraznějším představitelům temného postu-punku, jejich zvuk byl od začátků v 80. letech syrový, temný a drásavý. Ačkoliv v půli osmdesátých let nasadili jemnější sound, s příchodem let devadesátých opět přitvrdili a agresivitou se přiblížili k Ministry. Posledním albem v bohaté diskografii je Pylon z roku 2015, který kapela označila za chladnou brutální industriální sebevraždu.

Stále aktuální album uzavírá trilogii tvořenou deskami Absolute Dissent a MMXII. Skupina je částečně natáčela v Praze, ke které má dlouhodobě blízko. Ostatně zpěvák Killing Joke Jaz Coleman zde nějakou dobu pracoval na aranžování Pražského symfonického orchestru a během té doby produkoval album Čechomoru Proměny. Objevil se mimo jiné ve filmu Petra Zelenky Rok ďábla.

Červnovou neděli na Flédě otevřou finští Grave Pleasures, kapela vzniklá rozpadem Beastmilk a spojením s kytaristou Oranssi Pazuzu a bubeníkem In Solitude. Vstupenky k dispozici na webu pořadatele a v běžných předprodejních sítích.
 

Killing Joke - I Am The Virus (Lyric Video)

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení