V dubnu se budeme bát! Blackmetalový dokument je na obzoru.

Vydáno: 19.02.2017 08:49 - Kamila Ungerová

Nový norský blackmetalový dokument ponese název Blackhearts a jeho ústředními postavami budou tři zarytí fanoušci, kteří se do evropské Mekky satanismu vydávají na vlastní pěst. Dle tvůrců nás čeká nevšední podívání, neboť nechvalně proslulé téma prý zpracovávají z nového úhlu pohledu.
Sina, jenž pochází z Íránů, Hector původem z Kolumbie a Kaiadas, z poněkud bližšího Řecka, se jednotlivě rozhodli navštívit Norsko, neboť chtěli na vlastní kůži okusit děsivost satanismu i nepopsatelně podivný pocit, který člověka obklopí, když zírá na popel vypáleného kostela. 

Sina je blackmetalovým umělcem, jenž se kvůli cestě do severní Evropy ocitá ve svízelné situaci. Hector je zas zarytý satanista, který se oddává rituálům a zaprodává svou duši ďáblu hlavně proto, aby mu úřady udělily cestovní vízum. A nakonec Kaiadas, nejradikálnější postava celého dokumentu. Ve dne tenhle řecký šílenec působí jako stoupenec ultrapravicové parlamentní strany Golden Dawn a v noci si "nasazuje masku" frontmana blackmetalové skvadry Naer Maraton. A nakonec samozřejmě neskončí příliš dobře. Konkrétně se dostane na dvacet let do vězení, neboť se zapletl s organizovaným zločineckým gangem. Dobrá pohádka na dobrou noc, ne? 

A pokud vás na první pohled neláká, měli bystě vědět, že Blackhearts na filmovém festivalu Sound on Screen vloni získala ocenění za "Nejlepší mezinárodní dokument". 

              Blackhearts vyjde 11. dubna na DVD prostřednictvím Soundview Media Partners.



Blackhearts Official Trailer


 





















DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení