Půl století od Kurtova přistání

Vydáno: 20.02.2017 08:10 - Michaela Wallischová

Dne 20. února 1967 se v malém dřevařském městečku ve státě Washington narodil výjimečný modrooký chlapec - Kurt Donald Cobain. I když sám tomu moc nevěřil, byl přesvědčen, že ho na Zemi vysadili mimozemšťané, kteří jsou jeho skutečnými rodiči.
A tak společně se svým imaginárním kamarádem Boddahem vyčkával, až se pro něj jeho pravá rodina vrátí. Ta pozemská - Cobainovi z Aberdeenu - mu dala jméno Kurt. Čekání si krátil různě. Chodil do školy, maloval, bral drogy, stal se rockovou hvězdou. Kurt vypadal jako my, ale uvnitř se lišil. Jeho duše byla citlivější, srdce ztrápenější, ale dokázal to využít a vložit do své hudby i textů.

Letos tomu je padesát let. Půl století od jeho vysazení na této planetě nebo narození. A letos tomu také bude dvacet tři let, co nás opět opustil. Ať už zemřel nebo ho konečně našla jeho pravá rodina, je jisté, že něco z něj nám stejně zůstalo a dokud tu bude alespoň jeden člověk, kterému naskočí husí kůže, když slyší úvodní tóny "Come As You Are" nebo si musí začít zpívat, jakmile si jeho vynervovaná matka bere Lithium, tak na planetě Zemi zůstane navždy.

Všechno nejlepší Kurte.

Nirvana - MTV Live And Loud 1993 (Full Concert)






DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení