Rammstein: láska je všude, dokonce i ve znásilnění

Vydáno: 11.02.2017 20:15 - Petr Adámek

V tvorbě Rammstein se prolíná krása a ohavnost. Říká se o nich, že jsou špatným svědomím lidstva. A kapela souhlasí: "Skutečně si pohráváme s temnými stránkami lidství. Někdo se o to starat musí."
O mnoha věcech se téměř nemluví, jenže ty tu přesto jsou, i když si je nechceme připustit. Rammstein k tomu vždy hledali zajímavé metafory z témat, která je fascinovala - jako třeba to o kanibalech, které použili v písni "Mein Teil". Je to pro kapelu způsob, jak prostřednictvím umění sdělit lidem to, co nechtějí slyšet.

Tak třeba láska. Lásku Rammstein ukazují v temných, neobvyklých až zvrácených podobách a ve svých textech mají hodně neobvyklý přístup k citům a vášním. "Chceme zkoumat všechny aspekty lásky. Když zpívám o sado-masochismu, mluvím o lásce. Láska je všude, dokonce i ve znásilnění. Když nějaký týpek znásilňuje ženu, dělá to proto, že mu chybí láska. Jsme maniaky na téma láska," vysvětluje zpěvák Till Lindemann.

"Od toho, aby se představoval tradiční přístup k této problematice, jsou tu jiné kapely. Stále dokola se opěvuje vše, co je normální. My jsme vždy chtěli osvítit i další, temnější stránky lásky, zaměřit se na její negativní projevy, o kterých se lidé bojí mluvit, bojí si je připustit, ale i toto všechno tady kolem nás je. To všechno existuje," tvrdí klávesák Christian "Flake" Lorenz.


Pět stran plných sexuálních úchylek, kanibalismu, hořících dětí a násilí pod taktovkou Rammstein a taktéž plakát kapely najdeš v únorovém Fakkerovi.

Rammstein F!



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení