TOP koncerty 2017 (II.): kluby, kluby, kluby

Vydáno: 04.01.2017 19:00 - Mates Krč a Petr Adámek

Přestože se k nám letos nahrne tuna "velkých" kapel, občas je dobré zajít si vypláchnout hlavu do klubu. Nakoncentrovaná atmosféra a muzikanti na dosah paže - to se s halou nebo stadionem nedá porovnat. Těchle deset klubovek byste letos neměli prošvihnout!
Mushroomhead SQMUSHROOMHEAD (support: UNSAID FADE, CROSSFADER, VENTANA)

Kdy:
14. ledna
Kde: Rock Klub Nová Chmelnice, Praha
Cena: 540 Kč
Proč dorazit: Maskovaná sedmička z Ohia u nás rozjede svůj ďábelský cirkus plný chaosu a utrpení. Děsivé masky, propracovaná show a nadupaná hudba - tenhle požitek si prostě nemůžete nechat ujít. Mushroomhead navíc chystají nové album. Dočkáme se nové ukázky už v lednu?


Crazy Town SQCRAZY TOWN (support: THE.SWITCH, ILL DOSE a další)

Kdy:
17. ledna
Kde: Rock Café, Praha
Cena: 280 Kč
Proč dorazit: Premiéra! Po více než dvaceti letech existence dorazí poprvé ve své historii do České republiky Crazy Town. Přidrzlá partička se proslavili zejména svým hitem "Butterfly" z přelomu tisíciletí. Přijďte nasát atmosféru, kdy se nu-metal hřál na výsluní a drtil hitparády. Bude to hodně dlouhý večer.


Helmet SQHELMET (support: LOCAL H)

Kdy:
21. ledna
Kde: Lucerna Music Bar, Praha
Cena: 495 Kč
Proč dorazit: Po dlouhých šesti letech vydali američtí rockeří Helmet své nové album Dead To The World, které je podle jejich vlastních slov kombinací různých tvrdých stylů - hard rocku, alternativy, metalu a punku. V jaké formě je momentálně Page Hamilton? Pojďte to zjistit do pražského Lucerna Music Baru.


Touché Amoré SQTOUCHÉ AMORÉ (support: ANGEL DUST)

Kdy:
3. února
Kde: Futurum, Praha
Cena: 357 Kč
Proč dorazit: Už když Touché Amoré vydali debut ...To the Beat of a Dead Horse, bylo zřejmé, že se na scéně objevila skupina, která se jednoho dne stane stálicí punkových kruhů rušného Long Beach. A stalo se. Že jsou mistři emotivního HC, se můžete přesvědčit 3. února v pražském klubu Futurum, kde vystoupí po boku Angel Dust.


Sum 41 SQSUM 41

Kdy:
6. února
Kde: ROXY, Praha
Cena: Vyprodáno!
Proč dorazit: Po vážných osobních problémech frontmana Derycka Whibleyho se dala punkrocková parta znovu dohromady a natočila povedenou desku 13 Voices. Pár pecek zaznělo už v létě na festivalu Prague Sounds Good a začátkem února přijde čas na repete. Sum 41 není nikdy dost. Kapele jsme věnovali titulní stranu říjnového Fakkera.


Dillinger Escape Plan SQTHE DILLINGER ESCAPE PLAN (support: SHINING)

Kdy:
15. února
Kde: Rock Café, Praha
Cena: 575 Kč
Proč dorazit: Naposledy, pak už nikdy. Končíme, oznámila kapela před několika měsíci. Na rozloučenou stihli vydat poslední desku Dissociation (recenzi si můžete přečíst v lednovém Fakkerovi) a dál už Dillingery čekají jen poslední koncerty a festivaly. Existuje snad zřetelnější důvod, proč vyrazit v půlce února do Rock Café?


Against the Current SQAGAINST THE CURRENT

Kdy:
3. března
Kde: Lucerna Music Bar, Praha
Cena: 435Kč
Proč dorazit: Přestože skupina existuje už pět let, své první album vydala teprve minulý rok. Against The Current pomohly ke slávě především coververze známých hitů na Youtube. A protože to zabralo, trojice se vydala brázdit pódia po celém světě a v březnu loňského roku okusila i Prahu. Téměř po roce se vrací zpět.


Jinjer SQJINJER (support: UP!GREAT)

Kdy:
10. a 11. března
Kde: Klub 007 Strahov, Praha / Rock Café Southock, Jablunkov
Cena: 250 Kč / 210 Kč
Proč dorazit: Ukrajinští Jinjer si u nás neúnavným koncertováním a taktéž skvělou poslední deskou budují stále výraznější věhlas a v dobývání všech metalových srdcí budou pokračovat i letos. Dravá šelma Tatiana a smečka v jejích zádech si na nás došlápnou hned dvakrát.


You Me at Six SQYOU ME AT SIX

Kdy:
18. března
Kde: Lucerna Music Bar, Praha
Cena: 499 Kč
Proč dorazit: Už 6. ledna vydají You Me At Six svou novou desku Night People. Součástí evropského turné je i vystoupení v pražském Lucerna Music Baru. Půjde tak o bezprostřední příležitost slyšet pecky z úplně čerstvé desky. Nenechte si to ujít!


Deafheaven SQDEAFHEAVEN

Kdy:
1. května
Kde:
Lucerna Music Bar, Praha
Cena: 550 Kč
Proč dorazit: Shoegaze, emo, black metal, ale i thrash - Deafheaven se nebojí přímočarosti ani atmosférických ploch a pokaždé si počínají naprosto suverénně. Tohle je kapela, která se nebojí zabalit černé umění do růžové. Deafheaven v Lucerna Music Baru představí stále ještě aktuální album New Bermuda.


Na jaký jaký klubový koncert se letos chystáte vy? Dejte nám vědět v komentáři.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení