Russian Circles roztočí v Lucerna Music Baru své post-metalové nálady

Vydáno: 14.11.2016 09:50 - Petr Adámek

Brian Cook, Mike Sullivan a Dave Turncrantz aka Russian Circles se v ČR objevují pravidelně a rádi a na koncertě, který se uskuteční v neděli 20. listopadu v pražském Lucerna Music Baru, představí srpnové album Guidance.
Čekání na Guidance tak bylo v kontextu pravidelného rytmu jejich tvorby o rok delší, než bývá obvyklé, od minulého opusu Memorial jej dělí celé tři roky. Guidance otevírá další kapitolu života kapely, hřmotně metalické opusy jsou stejnou jistotou jako vášnivé melodie, obojí dokonale vymyšlené a propracované. Nečekané decentně ambientní plochy či přímočaré dojetí ve skladbě "Overboard" ukazují Russian Circles v jiném světle, díky poklidnějším plochám získává krystalická tvrdost ve zběsile gradujících pasážích jaksi blyštivější lesk. Russian Circles to znovu dokázali, pošesté v podobných vodách, a zase trochu jinak.

Večer otevře americká cellistka Helen Money, která také představí novou nahrávku Become Zero. Vstupenky v hodnotě 400 Kč jsou v prodeji na pokladně a na webových stránkách Lucerna Music Baru nebo v běžných předprodejních sítích. Na místě v den koncertu pak bude vstupné o sto korun dražší, tedy za 500 Kč.


Russian Circles - Guidance (2016) [Full album]
 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení