the.switch se pochlubí svojí nejdražší, "americkou" deskou

Vydáno: 14.11.2016 11:20 - Petr Adámek

Většinu zásadních milníků domácí úderka the.switch už zažila. Letos si na paži připsala jeden z posledních - natočit desku v Americe. Výsledek pětice představí už v pátek 18. listopadu, kdy eponymní album zároveň pokřtí v pražském Paláci Akropolis.
Nová deska vznikla v Seattlu ve studiu Johna Goodmansona, který je spojený např. se jmény jako Sepultura nebo Soundgarden. Natáčení bylo pro kapelu velká škola. Zážitkem byla už samotná přítomnost ve studiu, kde se psala historie. Do mikrofonu, na který the.switch točili backvokály, například Kurt Cobain zpíval úplně poslední song Nirvany "You Know I'm Allright".

Pochopitelně jde o nejdražší počin v jejich dvacetileté historii. "Včetně letenek nás to stálo osm set tisíc. Je v tom zahrnuta práce producenta, pronájem studia i následný mixing. Něco jsme zacvakali z vlastní kapsy, zčásti jsme zadlužili kapelu a zhruba třetinu zaplatil sponzor. U nás v Česku bychom to natočili za pětinu a ta deska by byla i tak dobrá, ale ta investice se rozhodně vyplatila," tvrdí kytarista TJ.

A jak bude nahrávka znít? "Původně jsme chtěli udělat novou Beautiful, úplně syrovou desku. Pak se objevil nápad nahrát to naopak přeprocesované ve stylu Bring Me the Horizon. Nakonec jsme skončili někde uprostřed. Dost ploch poběží z podkresu, ale zároveň jsou songy hodně syrové," popisuje pozadí vzniku TJ. A podle prvního singlu "Kam vedou naše kroky" se zdá, že půjde o velkou událost.


THE.SWITCH - Kam vedou naše kroky



Velký článek o cestě the.switch do Ameriky najdete v červencovém Fakkerovi.

the.switch F!



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení