AUDIO: Naper si od uší vymazlený gothenburgský sound In Flames

Vydáno: 20.10.2016 11:00 - Kamila Ungerová

Švédští melodic death metalisté In Flames pošlou 11. listopadu do světa zbrusu novou desku Battles, ze které po skladbách "The Truth" a "The End" streamují track "Through My Eyes". A věřte, že znatelně přitvrdili.
Na rozdíl od předešlých "The Truth" a "The End" nečekejte sborový zpěv, nýbrž syrové, agresivní kytary a pekelně naštvaného zpěváka Anderse Fridéna. Poslední desku Siren Charms natáčeli In Flames v Berlíně, vůči kterému řada skalních fanoušků nasměřovala svůj prostředníček, neboť jejich uším nelahodil poněkud alternativnější koncept i převaha utahaných písní.

Toho se ale s nadcházejícím počinem Battles rozhodně bát nemusíte. Kapela jej natáčel v Los Angeles s producentem a multiinstrumentalistou Howardem Bensonem (Sepultura, Motörhead, Body Count), který byl v roce 2007 a 2008 před udělováním hudebních cen Grammy nominován na producenta roku. Kapelu dle bubeníka Björna Gellotta ve slunné Kalifornii obklopovala, ve srovnání s pošmourným německým velkoměstem, úplně jiná energie. Ta ostatně spolu s pestrou paletou pozitivních i negativních emocí ze Through My Eyes jednoznačně sálá.

Recenzi nové desky najdete v chystaném čísle Fakkera, několikastránkový článek o kapele v listopadovém Sparku.


In Flames - Through My Eyes



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení