Bring Me the Horizon chtějí vyšplhat na Kilimanjaro. Jde o charitu

Vydáno: 31.08.2016 16:25 - Mates Krč

Jordan Fish a zpěvák Oliver Sykes se chystají vylézt na vrchol jednoho z nejvyšších pohoří na světě, aby získali peníze pro dětskou jednotku intenzivní péče v nemocnici v Southamptonu.
Jordanův syn Eliot byl 21. srpna převezen na dětskou jednotku intenzivní péče poté, co utrpěl krvácení do mozku. V nemocnici v Southamptonu ho byli schopni stabilizovat a udržet při životě. Nyní jsou s jeho kolegou z Bring Me the Horizon připraveni vylézt na téměř šest tisíc metrů vysokou horu v Tanzánii, aby získali pro jednotku peníze.

Jordan vydal následující prohlášení: "Večer 21. srpna, utrpěl náš čtyři dny starý syn Eliot krvácení do mozku. Já a moje žena Emma jsme reagovali nejrychleji, jak to šlo, když jsme cítili, že se jeho pláč změnil v něco, co už se nedalo považovat za normální. V časných ranních hodinách jsme zavolali sanitku a udělali maximum, abychom ho udrželi v klidu, vzhůru a naživu.
Když jsme dorazili do nemocnice, Eliot přestal dýchat a měl záchvaty. Nemocniční personál ho uvedl do kómatu a pod sedativy dostal záchvat pod kontrolu. Poté, když cítili, že je dostatečně stabilní, začali skenovat Eliotův mozek. Skenování ukázalo akutní krvácení ve středu jeho mozku. V časných ranních hodinách v pondělí ráno jsme byli převedeni na jednotku intenzivní péče v Southamptonu, kde zůstal 5 dní pod dohledem úžasného týmu lidí.
Dětská jednotka intenzivní péče v Southamptonu je hlavním centrum na jihu Anglie. Starají se o pacienty s nejsložitějšímy nemocemi a úrazy a úzce spolupracují s odborníky ze všech chirurgických a lékařských oblastí.

V nemocnici jsem se rozhodl, že se pro ně budu snažit sehnat další peníze. Zeptal jsem se Oliho, jestli by mi pomohl získat co největší povědomí o této věci a okamžitě souhlasil. V lednu poletíme do Tanzánie, kde v průběhu osmi dní vystoupíme na horu Kilimanjaro. Naše trasa bude vypadat nějak takto:

1. Den odjezd z Velké Británie
2. Den Moshi
3. Den Mkubwa 2780m, 3-5 hodin chůze
4. Den Shira Camp 3505m, 7-9 hodin chůze
5. Den Barranco Camp 3972m, 6-7 hodin chůze
6. Den Karanga Valley 4002m, 5-6 hodin chůze
7. Den Barafu Camp 4600m, 5-6 hodin chůze
8. Den Summit Day 5895m, 12-14 hodin chůze

Z hlediska Eliotova uzdravení máme před sebou ještě velmi dlouhou cestu. Dýchá sám a každý den pozorujeme malé zlepšení. Jsme sestrám, lékařům, neurologům a personálu na JIPce dlužni."

Držíme palce Eliotovi i kapele při jejím snažení!

Bring me the horizon Can you feel my heart live at Glastonbury 2016
 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení