Zemřel kytarista Architects Tom Searle. Ve 28 letech prohrál boj s rakovinou

Vydáno: 21.08.2016 13:40 - Petr Adámek

Velmi smutná zpráva dorazila z tábora britské metalcorové úderky Architects. Kytarista Tom Searle, jeden ze dvou zakládajících členů kapely, podlehl 20. srpna rakovině. O ztrátě informovala kapela na svém facebooku.
"S neskutečnou bolestní a zármutkem musím oznámit, že 20. srpna, dvanáct minut po půlnoci, zemřel po třech letech boje s rakovinou můj úžasný bratr Tom. Byl skvělý skladatel i kytarista. Byl vtipný, inteligentní a příjemný a zanechá po sobě velkou prázdnotu v našich životech," napsal na Facebook Architects jeho bratr Dan.

Dan zároveň ujistil, že podzimní turné k desce All Our Gods Have Abandoned Us, v jehož rámci dorazí Architects i do Prahy, proběhne podle plánu. "Věřím, že pro fanoušky to bude příležitost, jak mému bratrovi projevit respekt," dodal bubeník kapely.

Tom Searle založil kapelu se svým dvojčetem Danem v roce 2004, tehdy jako čerství teenageři. V sestavě se postupem času vystřídalo několik muzikantů, původními členy zůstali pouze oni dva. Posledními koncerty Toma Searleho byla vystoupení na Rock am Ringu a Rock im Parku v letos červnu.


Architects - Gravedigger
 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení