5 věcí, které jste (možná) nevěděli o Five Finger Death Punch

Vydáno: 08.05.2016 20:15 - Kamila Ungerová

Už začátkem července vystoupí Five Finger Death Punch na festivalu Rock for People. A právě teď je ten pravý čas na malou rozehřívačku!
1. V nouzi poznáš 5FDP

Kdesi v Omaze ve státě Nebraska vypukl v dubnu požár. Od nevinně plápolajícího grilu na hnědé uhlí chytl celý dům, ve kterém padlo popelem hned dvanáct bytů. O střechu nad hlavou a všechny své věci tak přišel i fanoušek 5FDP Pat Jensen, kterému zbyly jen dvě kočky a tričko 5FDP! Jakmile kapela na článek čirou náhodou narazila, oznámila, že skalnímu fandovi pošle záchranný balíček, k němuž připojí i celý štos nových svršků.

2. Zdravá strava - základ kvalitní pódiové show

Návodů, jak přežít koncertní šňůru s bandou podobně ulítlých bláznů, je celá škála. Někdo vyznává nezřízenou kalbu, někdo zas správnou životosprávu. Druhé možnosti se drží i kytarista Jason Hook: "Pokud se ti uprostřed koncertu začne chtít na záchod kvůli tomu, že ses vzadu v backstagi přecpal brambůrky a na to hodil pálivou omáčku s nachos, je to průser. Spoustě kapel se dokonce stalo, že se kvůli špatné a stereotypní stravě stali letargickými a vytratila se z nich energie. Tohle si ale nemůžu dovolit."

3. Bez bojového umění ani ránu

Kytarista Zoltan Bathory je pověstný svou láskou k extrémním sportům. Na druhé straně se ale tolik nemluví o jeho zálibě v judu, bez kterého nedá ránu ani během turné. Aby se udržoval ve správné formě, oddává se, v době, kdy zrovna není na stagi nebo v tour buse, menším soubojům s majiteli černých pásků.

4. Party v oblacích

Alkohol občas píše nezapomenutelné historky sám. K těm patří i Ivanův úlet v oblacích, kdy se v letadle plném muzikantů strhl mejdan, na kterém si slušně přihnul. Obtěžoval letušky, některé z nich i líbal... Ovšem to byl jen začátek. Pak se "pokoušel" o další letecký personál a chtěl se dostat i do kabiny pilota. Naštěstí mělo osazenstvo paluby i přes narušování bezpečnosti letu pochopení, a tak na Ivana po přistání klepeta nečekala. Alespoň, že tak!

5. Když rodina nefunguje

Každý se ve své touze po hudební kariéře nesetkal s takovým pochopením jako bubeník Jeremy Spencer, který našel první bicí pod vánočním stromkem už v šesti letech, a dárek mu, věřte nevěřte, nadělila babička. Ovšem frontmana Ivana v jeho snech nikdo nepodporoval. Vzešel z rozvrácené rodiny, vyrůstal u pěstounů, a tak mu logicky chyběla jedna ze základních věcí - stabilní rodina. Proto se jeho životní filosofií stala snaha přežít, jež se promítá i do jeho textů.


Velký rozhovor s kytaristou Jasonem Hookem najdeš v květnovém Fakkerovi.

Five Finger Death Punch F!

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení