Chade sorry, je to potvrzený...

Vydáno: 16.04.2016 14:05 - Redakce

Proč hudební kritici nesnášejí Nickelback? Takový je název doktorandské práce jedné finské studentky. A opravdu se zabývá nevraživostí vůči kapele Nickelback.
Studovat se dá ledasco. Doktorandka Salli Anttonen z jedné finské univerzity se ponořila do výzkumu autentičnosti v hudbě. Zajímalo jí, proč se tolik hudebních kritiků obouvá do Nickelback.

Předmětem výzkumu byla finská média v letech 2000 až 2014. Z jejich zkoumání Salli  vyvodila, že kritiky nesměřují na zvuk kapely, ale na hodnoty spojené s písněmi. "Problém je podle kritiků ten, že jejich skladby přesně zapadají do rádiového schématu. Tím pádem nejsou autentické, nevyjadřují samotné autory a jsou tvořeny za účelem úspěchu a výdělku, nežli uspokojení vnitřních emocí," píše se ve výzkumu.

Studentka ovšem dodává, že dřívější recenze zdaleka nebyly tak negativní jako ty v pozdějších letech. Zároveň však zmiňuje, že se médiích často objevovala poznámka, že koncerty kapely jsou nudné. Jak je to ve skutečnosti, se budeme moci přesvědčit 18. září v pražské O2 areně.

Máte rádi Nickelback? Dejte nám vědět v komentáři.

Nickelback - Lullaby



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení