5 věcí, které jste (možná) nevěděli o Bullet for My Valentine

Vydáno: 17.04.2016 20:20 - Petr Adámek

Už začátkem července rozbalí na Rock for People svá nabroušená fidlátka Bullet for My Valentine. Partě kolem Matta Tucka jsme se podívali blíž na zoubek.
1. Kdo zabil Johna?

Prehistorické počátky Bullet for My Valentine sahají až do devadesátých let. Tehdy jako Jeff Killed John nejprve hoblovali známé kousky od Nirvany a Metallicy, později začali hrát svoje věci a dokonce natočili 3 EP. Jenže byly to hodně hubené roky. S nu-metalem, který tehdy rok od roku komerčně uvadal, ani přes úmorné snažení díru do světa neudělali. Žádné uznání nepřicházelo, vidina úspěchu na obzoru taktéž ne, navíc v té době měli všichni členové dost hluboko do kapsy. Po letech frustrace a strádání tak muselo přijít radikální rozhodnutí. Změna názvu na dnešní Bullet for My Valentine a vytyčení nového stylu směrem k aktuálním trendům.

2. Mami a tati, díky!

Kéž by všichni rodiče podporovali své ratolesti tak jako pan a paní Tuckovi! Když ti dva pochopili, že jejich syn bere svůj sen stát se rockovou hvězdou smrtelně vážně, začali mu přispívat na lepší nástroje a vybavení. Kapele dokonce zaplatili nahrávací studio, aby mohla natočit první demonahrávky. Sám muzikant, jenž je otcem šestiletého Evanna, o svých rodičích dodnes mluví s hlubokým vděkem.

3. Na ostří nože s Robem Zombiem

"Chamtiví parchanti!“ Poslat na sociální síti takhle do háje kapelu, která vás jako support vytáhla poprvé na turné do Ameriky, to chce buď hodně odvahy, nebo značný stupeň šílenství. Matthew si před jedenácti lety virtuálně otevřel hubu na Roba Zombieho, protože se mu nelíbilo, jak s jeho Bullet for My Valentine na šňůře zacházejí. Vzápětí si nasypal popel na hlavu a začal se překotně omlouvat.

4. Drogová horečka

Období vydání nahrávky Fever předcházely "nejrokenrolovější" roky v historii kapely. V té době čelili masivnímu přílivu slávy, na kterou podle svých slov nebyli připraveni. Nedobré návyky všeho druhu na sebe nenechaly dlouho čekat. "365 dní v roce, 24 hodin denně jsme měli před sebou nevyčerpatelnou zásobu chlastu a dalších věcí. Cokoliv jsme chtěli, kdykoliv jsme to chtěli. Večer co večer hraješ koncert, pořád někam cestuješ, ale jinak nemáš co dělat. Nudíš se, k tomu se ti trochu začne stýskat po domově, chytáš lehké deprese. Tohle je hodně zlá kombinace a už chápu, proč se tolik muzikantů dostalo tak snadno do průseru," vykládal Matt Tuck.

5. Otloukánek s dlouhými vlasy

Vokalistu velšské čtyřky dnes fanynky zbožňují, o tom není nejmenších pochyb. Nebylo tomu tak ale vždy. Sám muzikant přiznává, že ve škole dostával od spolužáků kvůli svému vzhledu a dlouhým vlasům čočku. Zlé duševní pozůstatky daly později vzniknout třeba skladbě "You Want A Battle? (Here's A War)", která je věnována právě tématu šikany. Touhle písní chtěl ujistit fanoušky, že do stejného srabu se může dostat úplně kdokoliv. "Myšlenka skladby je v tom, že si tímhle musíš v určité etapě života projít, abys z toho vyšel jako silný a zocelený člověk. Zároveň je tahle písnička jedno velké "fuck you" všem, kdo tohle jiným lidem dělají."


Velký článek o Bullet for My Valentine najdete v dubnovém čísle Fakkera.


Bullet for My Valentine - Fakker


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení