Novinky na Brutal Assaultu: Mastodon, Gojira, Lightning Bolt i H2O

Vydáno: 29.03.2016 10:50 - Petr Adámek

Největší update letošního ročníku Brutal Assaultu je tady. Zdi josefovské pevnosti rozezní vedle už ohlášených také interpeti jako Mastodon, Gojira, Monarch, Year Of No Light nebo Chelsea Wolfe. V další várce nechybí ani Defeater, Lightning Bolt nebo Year Of No Light.
Na přelomu tisíciletí se to v našich končinách grindovými kapelami přímo hemžilo, ale pokud tu byla nějaká kapela o třídu bizarnější, extrémnější a originálnější než všechny ostatní, byli to Ahumado Granujo. Ti opět povstávají z ještě čerstvého hrobu a vrací se, tentokrát v (téměř) původní sestavě, aby vám předvedli svůj technem nakažený chemický goregrind. Další atypická grindovka k nám přijede pod názvem Antigama ze sousedního Polska. A jelikož se pyšníme pocitem, že jsme atypický metalový festival, pozvali jsme i svéráznou americkou písničkářku Chelsea Wolfe s její potemnělou hudbou a mystickými vokály.

Jako zpestření mezi klasické death metalové kapely uvítáme v line-upu i "velrybí death metal" francouzské Gojiry, jak se u nás energickému a osobitému stylu této kapely občas přezdívá. Hardcorovou stránku věci letos obohatí zástupci nastupující generace Defeater, ale i věčně pozitivní veteráni H2O. Šeptanda z minulého roku se pak stane skutečností v podobě vystoupení norských pionýrů avantgardního metalu In The Woods..., kteří se představí vedle jiné norské ikony Ihsahna, který s k nám na festival vrací po tříleté odmlce.

Alternativním přístupem soupisku obohatí kytarové kouzelnictví Intervals a experimentální koncept Lightning Bolt, kteří ke svému koncertu nebudou potřebovat ani žádné podium... nechte se překvapit! Jedním z velkých lákadel letošního Brutalu pak přece jen budou rockoví titáni Mastodon, které vám určitě netřeba představovat! Závěrečnou trojku této aktualizace sestavy tvoří francouzský drone doomový monolit Monarch, australský prog-rockový kytarový virtuóz Plini a jeskynní rock Year Of No Light z Bordeaux.
Festival se uskuteční v termínu 10. - 13. srpna 2016 v již tradiční lokalitě vojenské pevnosti Josefov v Jaroměři. Více informací najdete na festivalovém webu.


Mrkni na povedené aftermovie z loňského roku

Brutal Assault 20 - After Movie






DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení