5 věcí, které jste (možná) nevěděli o Three Days Grace

Vydáno: 20.03.2016 19:20 - Kamila Ungerová

Jak to vlastně bylo s názvem Three Days Grace? Co je The Jupiter Effect? A věděli jste, že bývalý frontman Adam zápasil se závislostí na lécích? Čtěte storky, které jste o kapele možná ještě neslyšeli.
1. Vlnobití v nedohlednu

Název kapely vznikl až po jejím jedenáctiletém působení, kdy si kluků v roce 2003 konečně všiml label Jive Records a podepsal s nimi smlouvu na přelomové stejnojmenné  album Three Days Grace. Navíc je nekompromisně přinutil k opuštění původního názvu Groundswell (Vlnobití), který si vědomě vypůjčili od jiné, již existující formace. A poté již nic nebránilo tomu, aby si plnými doušky vychutnali koncertní vlnobití, které si k desce Three Days Grace trvalo celé tři roky.

2. Krycí jméno Jupiter

Three Days Grace jsou živoucím důkazem toho, že cesta ke hvězdám se dá vydláždit i přes revival kapelu. Na tancovačkách, kde hrávali převzaté písně po boku originálních Groundswell, se museli prezentovat pod krycím jménem The Jupiter Effect, kterým se tak akorát ztrapňovali. což přiznal i baskytarista Brad Walst: "Dodnes nechápu, co jsme chtěli těmi děsnými slovy The Jupiter Effect říci."

3. Léčebna – studnice inspirace

Bývalý zpěvák Adam Gontier je pro Three Days Grace minulostí, za níž se neradi ohlížejí. Přesto se k ní alespoň na koncertech skrze skladby "Animal I Have Become", "Over and Over" či "Pain" navracejí. Připomínají si tak rok 2005, kdy Adam konečně podstoupil odvykací léčbu v torontském centru CAMH (Center for addiction and mental health) a snažil se skoncovat se svým kladným vztahem k OxyContinu, analgetiku, jež se užívá ke zmírnění velmi silné bolesti, ovšem ve vysokých dávkách vás otupí natolik, že necítíte absolutně nic. A tak si Adam na cestě k původní citlivosti prošel muky, o nichž raději ani nenechávejte zdát.

4. Kouzlo sociálních sítí

Bubeník Neil Sanderson v roce 2014 přijal roli hostující bloggera na portálu Loudwire. Ve svých příspěvcích mimo jiné vychvaloval nevídanou moc sociálních sítí, díky nimž s kapelou vyprodal kluby i v zemích, ve kterých doposud nevydal jedinou desku. V Rusku tak na druhé straně fanouškům neuniklo, jak rádi Three Days Grace holdují alkoholu, a proto jim až pod stage donesli nespočet láhví vodky.

5. Ice Bucket Challenge

V létě 2014, kdy byla na Facebooku v módě Ice Bucket Challenge na podporu lidí trpících ALS (Amyotrofní laterární sklerózou), Three Days Grace koncertovali na Aljašce. Zde si nejen zarybařili, ale také si dopřáli letecký výlet na vrchol jednoho z ledovců, na němž Neil mrazivou sprchu statečně podstoupil



Rozhovor s Three Days Grace najdeš v březnovém Fakkerovi.


Three Days Grace FAKKER


DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení