Baroness předvedou své velkolepé riffy i v Praze

Vydáno: 27.12.2015 10:05 - Petr Adámek

Baroness se vracejí na pódia s novou deskou Purple. Jejich stejnojmenné tour zavítá 17. března i k nám, konkrétně do pražského Lucerna Music Baru.
Fialový název alba Purple reflektuje temný moment nedávné historie kapely. V roce 2012 přežili děsivou nehodu svého autobusu. "Kapela utrpěla obrovské zhmoždění," říká zpěvák a kytarista John Baizley o nehodě. "Bylo to poranění, které nám celkem na dost dlouho zabránilo normálně fungovat. Doufáme, že tahle deska je takovým odrazovým můstkem, který nám pomůže z toho všeho se dostat."
Album vyšlo 18. prosince a najdeme na něm 10 komplikovaně vrstevnatých skladeb s texty o nehodě samotné ("If I Have to Wake Up (Would You Stop the Rain)"), o boji s cílem rychle se zotavit ("Chlorine & Wine") a jejich neustálém úsilí o umělecké i lidské přežití ("The Iron Bell"). "Nechtěli jsme natočit pomalou temnou desku," říká Adams. "Potřebovali jsme zrychlit. Potřebovali jsme být melodičtí a zároveň agresivní. Myslím, že se nám tím podařilo dostat ze sebe všechny ty pocity, všechny emoce, všechno od hněvu ke kopnutí do vrtule."

Vstupenky v ceně od 390 Kč jsou k zakoupení v pokladně a na webu Lucerna Music Baru a běžných předprodejních místech. Na místě v den koncertu budou k mání za 490 Kč.

Baroness - Shock Me





DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení