Černokněžník IAMX se po dvou letech vrací do Roxy

Vydáno: 08.09.2015 09:50 - Petr Adámek

IAMX, talentovaný skladatel, multiinstrumentalista a audiovizuální umělec, se svou performance vystoupí v pátek 27. listopadu v klubu Roxy. Do Prahy přiveze i materiál z nového alba Metanoia. jež by se mělo objevit ještě na podzim.
IAMX je sólovým projektem Chrise Cornera, který se proslavil již svým účinkováním v britské trip hopové kapele Sneaker Pimps. Sólovou kariéru začal před jedenácti lety vydáním debutu Kiss+Swallow.

Hudebně se IAMX opírá o chladnou elektroniku, která odkazuje jak ke klasikům Depeche Mode, The Cure ad., ale také ke gotickému rocku kapel jako Lacrimosa. V kontrastu s mechanickými zvuky automatických bicích a syntezátorů je emocionálně vypjatý vokál. V průběhu let se projev IAMX proměnil, začaly se objevovat prvky kabaretu, ale i písničkářství. Z hudby se tak stala neobyčejně intimní zpověď. Vše je korunované androgynní image Chrise Cornera.

Předzvěstí nového alba Metanoia je singl "Happiness". Vydání nového alba bude doprovázet evropská tour, v rámci které vystoupí IAMX 27. listopadu v pražské Roxy, kam se koncert přesunul z původně ohlášeného SaSaZu. Show začne v 19:00.

IAMX - Happiness



DOPORUČENÉ ČLÁNKY


© 2024 SMILE MUSIC s.r.o. | Prolidi.cz

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu SMILE MUSIC s.r.o. zakázáno.
Přepnout na klasické zobrazení